3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Yüksek voltaj cihazları yaktı

Hakkari'de elektrik enerjisinin aniden yükselmesi nedeniyle 5 ailenin onlarca elektronik cihazının yandığı belirtildi. 

Biçer Mahallesi'nde ikamet eden Mehmet Akbulut, Necip Sevinç, Şükrü, Eşref ve Ali Saraçoğlu'ya ait aralarında buzdolapları, televizyon ve uydu cihazlarının bulunduğu cihazlar, akşam saat 16:00 sıralarında elektriklerin ani yükselmesinden dolayı yandı. Vatandaşlardan Mehmet Akbulu, kış mevsimi için zor zahmetlerle yaptıkları dondurdukları konservelerin erimeye başladığını belirterek yiyeceklerini komşularına evlerine götürerek buzdolaplarına bıraktıklarını söyledi. 

Akbulut, "Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) İl Müessese Müdürlüğü'nü arayarak durumu bildirdim. Ancak kurum çalışanları konuya duyarsız kaldılar. Daha sonra VEDAŞ İl Müessese Müdürünü arayarak durumu kendisine de ilettim. Buna rağmen şu ana kadar bizimle ilgilenen kimse olmadı. Ben de tanıdığım bir avukatı telefonla arayarak durumu bildirdim. VEDAŞ hakkında gerekirse C.Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız" dedi. 

VEDAŞ İl Müessese Müdürü İsmail Özdemir ise, olayı doğrulayarak, mahallede ağaç kesmeden dolayı kabloların koptuğunu, bundan dolayı söz konusu evlerde ani akım yükselmesinin meydana geldiğini iddia etti. 

Fatma ve Ayten Akbulut isimli bayanlar da, elektriklerin aniden yükselmesinden dolayı birçok elektronik eşyalarının yanı sıra buzdolaplarının yandığını, içindeki eşyaları komşularına ve başka yerlere götürerek muhafaza etmeye çalıştıklarını belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 13:40:13
Güncelleme :6 Ekim 2008 Pazartesi 13:46:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?