3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Yüksekova -36 dereceyi gördü

Hakkari ve çevresinde bir haftadır etkili olan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken Yüksekova, eksi 36 dereceyle son 3 yılın en soğuk gecesini yaşadı.

Hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Erzurum’da 32. Erzincan’da 21, Kars’ta 25, Ağrı’da 29, Ardahan’da 28 ve Iğdır’da 14 derece oldu.

Soğuk hava Doğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere, yurdun iç ve doğu kesimlerinde etkili olmaya devam edecek. Bugün batı kıyıları parçalı çok bulutlu, diğer bölgeler az bulutlu ve açık geçecek. Yarın Kıyı Ege’de, perşembe ve cuma günleri güneybatı kesimlerde yağmur şeklinde kısa süreli yağış geçişleri görülecek. Hafta boyunca Doğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere, yurdun iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığında batı kesimlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. İç ve doğu bölgelerde gündüz sıcaklıkları güneşlenme ile birlikte 2 ila 4 derece artacak, gece sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak.

Artvin’in Yusufeli İlçesi’ne bağlı Taşkıran Köyü’nden 3 gün önce odun toplamak amacıyla ayrılan 68 yaşındaki Recep Özer, ormanlık alanda donarak ölmüş bulundu. Ankara’nın Kızılcahamam İlçesi’ne bağlı Pazar Köyü’nde yalnız yaşayan 78 yaşındaki Salim Çetin, evinde donarak öldü. Niğde’de geçen hafta donmak üzereyken bulunan ve tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden öğretmen Münür Koç’un (50), cenazesi, Himmetli köyünde toprağa verildi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 06:50:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?