4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Yüksekova kara gömüldü

Akşam saatlerinde aniden bastıran kar yağışı Hakkari ve ilçelerinde hayatı durma noktasına getirdi. İl genelinde birkaç saat içinde çok sayıda yaralanmalı trafik kazası meydana gelirken Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu vatandaşa çağrıda bulunarak "Zorunlu olmadıkça yola çıkmayın" dedi.

Özellikle Yüksekova'da etkisini sürdüren yağışlar sonucu kar kalınlığı ilçe merkezinde 1 metreyi, yüksek kesimlerde 2 metreyi buldu. Köylerin ilçe merkezi ile bağlantısı kesildi. Yüksekova-Şemdinli, Yüksekova-Esendere karayolu ulaşıma kapandı. Yüksekova Hakkari karayolunda aksamalar yaşanıyor. Onlarca araç yolda mahsur kalmış durumda. Yayaların yürümekte zorluk yaşadığı yollardaki kazalar arttı. Kar yağışının devam ettiği Yüksekova'da birkaç saat içinde çok sayıda kaza meydana geldi. Kazaların çoğu seyir halindeki araçların yayalara çarpması ile oluştu. Tüm köy yolları ulaşıma kapandı. Binlerce taşımalı öğrenci köylerinde mahsur kaldı. Kar nedeni ile öğrenciler ve öğretmenler okullarına gidemediler. Güçlükle okullarına ulaşmaya çalışan öğrenciler ise boylarına kadar kara gömüldüler. İlçe merkezinde onlarca esnaf kepenk açamadı. Sürücüler, kara gömülen araçlarını ancak üzerlerini temizleyerek bulabildiler. Evleri kara gömülen vatandaşlar ise adeta içeride hapsoldular.

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu olası çığ felaketlerine karşı vatandaşı uyardı. İlgili birimlerden bilgi alınmadan, zorunlu olmadan yola çıkılmamasını isteyen Vali Nasuhbeyoğlu "Kar mücadele ekiplerimiz sürekli görev başında olacaktır. Ancak kar yağışı devam ettiğinden şu anda müdahale etmemiz imkansız. Özellikle dağlık bölgede oturan vatandaşlarımızın çığ tehlikelerine karşı dikkatle olmalarını istiyorum" dedi.

Vali Nasuhbeyoğlu, yarınki duruma bakarak okulların tatil edilip edilmeyeceğine karar verileceğini belirterek velilerin bu konuda da duyarlı olmalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 12:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?