4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Yüksekova'da adli yıl başladı

2007-2008 adli yıl tüm yurtta olduğu gibi Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de düzenlenen törenle başladı.


Yeni adli yılın başlaması sebebiyle Adliye salonunda bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Savcısı Ahmet Güler, çalıştıkları binanın fiziki koşullarının çok kötü olduğunu söyledi.

Güler, "Adliye'de çalışmak çok zor bir iştir. Yüksekova'da, fiziki koşulların bu denli kötü olduğu bir binada çalışmak daha da zor. Yeni adli yılına girerken, tekrarlanan beklentilerimiz ve umutlarımız var.

Daha iyi fiziki koşullarda ve müstakil bir binada hizmet vermek istiyoruz. Adliye personellerinin maddi imkanlarının düzeltilmesi ve iyileştirilmesi gibi sorunları her yıl olduğu gibi bu yılda yineliyoruz. Bu umutlarımızın ve beklentilerimizin yavaş yavaş gerçekleşeceğine de inanıyoruz" dedi.


Yüksekova Adliyesi hakimlerinden Harun Yıldız ise, adli yılın tüm çalışanlara hayırlı olması temennisinde bulundu. Hakkari Barosu adına söz alan Avukat Nurullah Seyitoğlu, ülkemizde hukukun yerleşmesi için herkese görev düştüğünü söyledi. Seyitoğlu, "Ülkemize hukukun yerleşmesi için herkesin yapması gereken şeyler vardır. Hukukun üstünlüğü için yeni adli yılın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2007 Perşembe 21:14:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?