4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Yüksekova'da anlamlı sergi

Yüksekova ilçesinde bir grup ilköğretim öğrencisi, Yüksekova Lisesi için düşünülen ek binası yapımına katkı sağlamak için resim sergisi açtı.

Merkez Sabancı İlköğretim Okulu'ndan 22 öğrenci, Görsel Sanatlar Öğretmeni Eşref Somer ve Sevgi Somer ile birlikte yapmış oldukları 110 resmi, Öğretmenevi bahçesinde sergilediler. Resimlerin satışından sağlanacak geliri yapılacak lise ek binası için bağışlamayı amaçlayan öğrencilerin, aslında geleceklerinde yatırım yapmaya çalıştıkları belirtildi. Serginin açılış törenine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Anuş, sivil toplum örgütü temsilcileri, kamu görelileri, iş adamları ve veliler de katıldı. Serginin açılışını yapan Milli Eğitim Müdürü Anuş, minik yüreklerin bu davranışları taktire şayan olarak değerlendirdi.

İlköğretim okulu öğrencilerden Betül Yıldız, sergiye 14 eseri ile katıldığını belirterek "İlköğretim öğrencileri olarak biliyoruz ki yarın karşımıza çıkacak olan en büyük sorun lise sorunudur. Yine çok iyi biliyoruz ki şimdiden önlem alınmazsa gelecek yıl için çok sayıda liseye başlayacak arkadaşımız açıkta kalacak. Onun için bugünden itibaren hep birlikte ele ele verip en azından yeni bir bina yapmalıyız. Yüksekova'nın yarınlarında aydınlık yüzler görmenin ön koşulu, bugün çocuklarımızı en iyi şekilde eğitebilmektir" diyerek herkesi bu anlamlı kampanyaya destek olmaya çağırdı.

Öğrencilerin eserleri çeşitli fiyatlarla satılırken, serginin açılışında bin YTL gelir elde edildiği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 14:25:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?