4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Yüksekova'da Başhekim görevden alındı

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nde haklarında bir çok şikayet mektubu gönderilen Yüksekova Devlet Hastanesi Başhekimi Opr.Dr. İlker Kuton ile Yüksekova Sağlık Grup Başkanı Pratisyen Dr. Ali Şahin, haklarında başlatılan idari soruşturma sonucu görevden alındı. Yetkililer, soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi amacıyla bu kararın verildiğini söyledi.

Sağlık sorunları ile sık sık gündeme gelen Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kuton ve Sağlık Grup Başkanı Dr. Şahin, haklarında başlatılan idari soruşturma gerekçesi ile görevden alındı. 

Başhekim Dr. Kuton ile Sağlık Grup Başkanı Dr. Şahin hakkında vatandaşlardan bugüne kadar Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Hakkari Valiliğine onlarca şikayet mektubunun gönderildiği belirtirtildi. İçeriği öğrenilemeyen şikayet mektupları üzerine harekete geçen Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu’nun talimatıyla Dr. Kuton ve Dr. Şahin hakkında idari soruşturma başlatıldı. Soruşturmanını sağlıklı yürütülmesi amacıyla da Dr. Kuton ve Dr. Şahin görevden alındı.

Görevden alanın Yüksekova Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kuton’un yerine Anestezi uzmanı Dr. Önder Editaş, Sağlık Grup Başkanı Dr. Ali Şahin’in yerine de Dr Eser Aydın atandı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 14:26:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?