3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Yüksekova'da cami yıkımı

Yüksekova ilçesindeki en eski cami yenisinin yapılması için yıkılırken, bağlanan iş makinesi ile çekilerek yıkılan minarenin devrilişi sonrası enkaza hücum eden çocuklar, demir çubukları toplamaya çalışırken ilginç görüntüler oluştu.

Yüksekova'nın ilk camisi olan İhsaniye Camii, daha büyük ve modern bir cami yapılabilmesi için yıkıldı. İlçe Müftülüğü tarafından yerine otopark ve iş merkezi ve üstü cami olarak yenisi yapılacak olan eski cami binası güçlükle yıkıldı.

Sağlamlığı ile dikkat çeken caminin yıkılışı ilginç görüntüler sahne oldu. İlçeye yıllarca hizmet veren çarşı merkezindeki caminin minaresinin yıkılış öncesi çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Çevrede toplanan vatandaşların da izlediği yıkım çalışmaları sırasında minarenin orta bölümüne halat bağlanıp iş makinesi ile çekildi. Bir kaç parçaya ayrılan minarenin yere devrilmesi sırasında büyük bir toz bulutu havaya yükseldi. Yıkılan enkazı kaldırılmaya çalışırken enkaz içindeki demir çubukları toplamak için hücum eden çocuklar ilginç görüntüler oluşturdu. Okulda olan bazı çocuklar ise sırtında çantası ile gelip enkazda demir topladı. Çocukların kimi yeni yapacakları yeni ev için, kimisi de hurdacıya satıp ekmek parası kazanmak için demirleri topladı. Yapılacak yeni caminin 6 milyon YTL'ye mal olacağı tahmin ediliyor.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 13:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?