2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Yüksekova'da devir teslim

Hakkari'nin Yüksekova İlçe Belediye Başkanlığı'na seçilen Ruken Yetişkin, mazbatasını alarak görevine başladı.

Parti yöneticileri ile birlikte İlçe Seçim Kurulu'ndan alan Yetişkin, daha sonra Yüksekova Belediyesi'ne geçti. Burada yapılan devir teslim törenine eski Belediye Başkanı M. Salih Yıldız ve DTP Yüksekova İlçe Başkanı Arif Karay ile belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Yıldız, bundan sonra da ilçe halkı için elinden gelen hizmetleri sürdüreceğini söyledi.
Yüksekova'nın ilk bayan belediye başkanı olan Ruken Yetişkin ise kadınlara yönelik ciddi projeler üzerinde hareket edeceğini söyledi. Yetişkin; "Öncelikle Kadın Meclisi kurarak kadının tüm sorunları üzerinde eğileceğim. Bundan 30 yıl önceki Kürt kadını kendini toplumda ifade edemezken, söz hakkına sahip değilken bugün dünya siyasi arenasında yerini almıştır. Kadınlarla birlikte kendimizi ve kentimizi yöneteceğiz. Bizim için özgür kadın, özgür toplumdur. O şiarıyla yola çıktık, yolumuza devam edeceğiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 19:45:33
Güncelleme :2 Nisan 2009 Perşembe 19:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali Yılmaz IP: 78.162.47.xxx Tarih : 2.04.2009 19:58:28

Kadının mal gibi para ile satıldığı bir yerde ne yapabilirsin bayan sen onu düşün sen vatandaşın hayatını sosyal refahını nasıl artırırım diye çalış kürt kadınının durumundan siyaset yapma kürt kadınını para ile satılmaktan,dedesi yaşındaki erkeklerle evlendirilen kızların bu çağdışılıktan kurtarmanın hesabını çalışmasını yap ama sen kürt kadınını değil düşünmen bayat ırkçı faşist bir yaklaşım sergileyip masum kendi halinde geçiminde olan kürt kadınlarını kullanacaksın siyasi düsüncen doğrultusunda.Türk vatanı size rağmen dimdik ayakta duracaktır bunu unutmayın.Bu ırmağın suları hep böyle akmayacak