2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Yüksekova'da kar yolları bozdu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kar yağışı aralıklarla devam ederken, çevre yollar adeta içi sular dolu köstebek yuvasına dönüştü.

Yağar karların erimesi sonucu özellikle Van-Yüksekova ve Yüksekova-İran karayolunda çok sayıda çukur oluştu Türkiye ile İran arasında ulaşımı sağlayan tarihi İpek Yolu'nun Yüksekova şehir merkezinden geçen 10 kilometrelik bölümünde, son yıllarda gerek yapılan ihaleler ve gerekse Karayollarının yaptığı asfaltlama çalışmalarına rağmen bir türlü standartlara ulaşılamadı. Köstebek yuvalarını andıran yoldan, su birikintilerinden geçen araç sürücüleri, yolun defalarca yapıldığını belirterek, "Hala yollar bozuluyor, köstebek yuvasına dönüyor. Araçlarımız büyük zarar görüyor. Esnafın karları süpürüp yol ortasına atması sorunu daha da büyütüyor" dediler.

Öte yandan yayalara dikkat etmeden çukurlardan hızlı geçen araçlardan da vatandaş şikayetçi. Çift şeritli yolda kaldırımların temizlenmemesi nedeniyle vatandaşlar yol ortasından yürümek zorunda kalırken, en büyük sıkıntıyı ise öğrenciler yaşıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 17:49:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?