4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Yüksekova'da Nevruz gerginliği

Yüksekova ilçesinde Nevruz Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanırken, dün gece izinsiz gösteri yaparak karayolunu trafiğe kapatan gruplara polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

İlçeye bağlı Bulgurlu köyünde Demokratik Toplum Partisi (DTP) Yüksekova İlçe Başkanı A. Vahit Şahinoğlu'nun da katıldığı etkinliklerde, ateş yakılarak havai fişek gösterisi yapıldı. Kalabalık Kürtçe siyasi amaçlı şarkılar söyleyince güvenlik önlemi alan jandarma ekiplerinin müdahalesiyle karşılaştı. DTP'li yöneticilerin araya girmesiyle gerginlik sona erdirilerek kutlamaya devam edildi.

Yüksekova ilçe merkezinde ise çeşitli mahallelerde izinsiz gösteri yapıldı. Yeni Mahalle, Yeşildere, Esentepe ve Cumhuriyet Mahallesi'nde izinsiz ateş yakıp karayolunu trafiğe kapatan gruplara polis müdahale etti. Polis, kalabalığı dağıtmak için biber gazı ve tazyikli su kullandı. Polisin dağıttığı kalabalık gruplar, farklı yerlerde izinsiz ateş yakmaya devam etti.

Yüksekova ilçesinde Nevruz dolayısıyla geniş güvenlik önlemleri alınırken, şehrin giriş ve çıkışları kontrol altında tutuluyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 12:58:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasir IP: 88.226.6.xxx Tarih : 26.03.2008 22:19:24

yuksek ovada derneğe ve şerefli kitabımız kurana yapılan asaldırıyı kınıyorum bazılarının yanında değeri yezidi zerdüşt kitabı ka dadar olmasada biz kuran için canımızı seve seve veririz bu saygısızlığı affetmeyiz