2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Yüksekova'da okula dönüş çilesi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde köy yolları kardan kapanan öğrenciler, ikinci eğitim-öğretim döneminin yarın başlayacak olması nedeniyle ilçeye gidebilmek için kızaklarla ve yürüyerek kilometrelerce yol katettiler.

Büyükçiftlik beldesine bağlı Buzul Cilo Dağı yamacındaki Kandilli mezrasında oturan ve Yüksekova'da eğitim gören 12 öğrenci, yarıyıl tatilinin bitmesinin ardından zorlu bir yolculukla ilçedeki okullarına dönebildi. 3 bin metre yüksekliğindeki köylerinin yolu kar yağışının başladığı ilk günden bu yana kapalı olan ve çığ tehlikesi gerekçesiyle açılmayan mezranın öğrencileri, aileleri tarafından kızağa bindirildi. Uçurumun bulunduğu noktaya kadar kızakla getirilen öğrenciler, daha sonra 2 metre kalınlığındaki kara rağmen bir sonraki köy olan Yeşilova köyüne ulaştırıldı. Öğrenciler, 5 saat süren zorlu yolculuğun ardından bir araca bindirilerek Yüksekova ilçe merkezine gönderildi.

Veliler, çocuklarının çok korktuklarını ama her şeye rağmen eğitim için mücadele verdiklerini belirterek, "Sırf bu yüzden köyümüzde onlarca çocuk okula gidemiyor. Aileler yol sorun oluyor diye kızlarını okutmuyor. Bir an önce köy yolumuzun açılmasını istiyoruz" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2009 Pazar 14:54:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?