2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Yüksekova'da protesto

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki sürücüler, asfaltı tahrip olan Tarihi İpek Yolu'nun biran önce yapılması istediklerini belirterek, yolu trafiğe kapattı.


Tarihi İpek Yolu'nun defalarca ihaleye verilmesine rağmen bir türlü yapılmaması ve yoldaki çukurların köstebek yuvalarını andırması sürücüleri çileden çıkarttı. Sürücüler, durumundan rahatsız olduklarını göstermek için eylem düzenledi.

Yüksekova Şoförler ve Otomobiller Odası'na bağlı taksiciler ve minibüsçülerin çoğunlukta olduğu yaklaşık 200 araç, yarım saat boyunca kornalı eylemle yolu trafiğe kapattı. Grup adına bir konuşma yapan Yüksekova Şoförler ve Otomobiller Odası Başkanı Yavuz Özcan, bu eylemin
sadece bir uyarı amaçlı olduğunu, yolun en kısa zamanda ihaleye verilip sağlam bir şekilde yapılmaması halinde bir dahaki seferde 5 bin aracı İpek Yolu'na toplayacağını söyledi. Karayolları Van Bölge Müdürlüğü'nün olaya bir an önce el atmasını isteyen Özcan, "Ben bir oda başkanı olarak şoförlerimin hakkını sonuna kadar savunacağım. İhaleyi başkalarına peşkeş çekip başlarından salmak gibi bir niyetleri olmasın. Gerekirse 5 bin araçla haftalarca burada sabahlarız. Sürücülerin hakkını kimseye yedirmem, bunu herkes çok iyi bilsin" dedi.


Yüksekova ticari taksi sürücülerinden İbrahim Karaman ise, "Sabahtan akşama kadar çalıştığımız parayı akşamda sanayide amortisörlere veriyoruz. Bu güzel ilçemizin de imajını bozuyor. Tozdan araçlarımızın camlarını bile açamıyoruz. Yetkililerin biran önce olaya el atmalarını istiyoruz" diye konuştu. Yolda oluşan çukurlara sürücüler tarafından fidan dikilmesinin ardından grup sessizce dağıldı.

İha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 16:33:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?