2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Yüksekova'da vahşi cinayet

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik beldesinde, ellerine ve boynuna bağlama teli geçirilerek öldürülmüş bir öğrencinin cesedi bulundu.

Edinilen bilgiye göre, 5 Ocak Pazartesi günü öğle yemeğinin ardından evden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Büyükçiftlik Beldesi İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi olan K.B.'nin (15) cesedi, bu sabah saatlerinde arkadaşları tarafından köyde inşaat halindeki anaokulu binasında bulundu. Boynu ve elleri bağlama teli ile bağlanan öğrencinin kafasına taşla vurularak öldürüldüğü belirtildi. Olayın bildirilmesi ile bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Cumhuriyet savcısı da olay yerine gelerek inceleme başlattı. Öğrencinin öldürüldüğü yerde bulunan kardaki ayakkabı izi dikkati çekerken, inşaattan alınan ceset otopsi yapılmak üzere Büyükçiftlik Sağlık Ocağı'na kaldırıldı.

Olayın duyulması üzerine öğrencinin okulundaki öğretmenleri ve sınıf arkadaşları büyük üzüntü yaşadı. Ailenin tek çocuğu olan K.B.'nin babasının 1995 yılında karayoluna inen heyelan sonucu Zap Suyu'na yuvarlanarak kaybolduğu, cesedinin bulunamadığı öğrenildi. Babası öldükten sonra annesinin başka biriyle evlenmesi sonucu dayıları ve amcalarının yanında kalan K.B.'nin köyde ve okulda çok sevildiğini, son derece efendi, sakin ve dürüst olduğunu belirten vatandaşlar, öğrencinin bu şekilde öldürülmesinin
herkesi şok ettiğini söyledi. Gözyaşlarına boğulan sınıf arkadaşları hıçkırıklar arasında, "Bunu yapanlar inşallah bir an önce bulunur ve hak ettikleri cezayı bulurlar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 16:37:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?