4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Yüksekova'yı çekirgeler istila etti

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, binlerce dönümlük yonca ve buğday tarlalarını istila eden çekirgeler ekili alanlara zarar veriyor.

Kuraklığın baş gösterdiği Yüksekova ilçesinde ortaya çıkan çekirgeler girdiği her tarlayı yok ediyor. Bu yıl yaşanan çekirge istilasının geçen yıllara göre onlarca kat daha fazla olduğunu ve metrekareye yüzlerce çekirgenin düştüğünü kaydeden İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, ilkbahardan itibaren ilaçlama çalışması yapmalarına rağmen bir türlü çekirge istilasının önüne geçilemediğini kaydetti. Kuş sürüsünü andıran çekirgeleri yem olarak yiyen kuş ve leylek sürüleri de bölgeye akın etti.

Akçalı, Aksu, Akalın, Köprücük, Vezirli, Dedeler, Dara, Demirkonak, İnanlı ve Yoncalık köylerini adeta işgal eden çekirgeler, çiftçinin bir yıllık emeğini de yok ediyor. On binlerce dönüm araziyi işgal eden çekirgeler, geçtikleri her yere zarar veriyor. Kendi imkanlarıyla çekirgelerle mücadele eden köylüler ise, çocuklarıyla birlikte buğday ve yonca tarlalarına büyük ölçüde zarar veren çekirgeleri kovmaya çalışıyor.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2007 Perşembe 11:13:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?