4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Yülsekova Belediye Başkanı'na hapis

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Belediye Başkanı M. Salih Yıldız'a, Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından 2006 yılında düzenlenen Nevruz kutlamalarında yaptığı konuşma nedeniyle 3 ay 10 gün hapis cezası verildiği belirtildi.

Yüksekova'da 2006 yılında düzenlenen Nevruz kutlamalarında yaptığı konuşmalardan dolayı Yüksekova Belediye Başkanı M. Salih Yıldız ile eski parti yöneticileri Alican Ünlü ve Bedirhan Alkan ile ilgili Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden dava sonuçlandı.

Mahkeme, "suçu ve suçluyu övme" suçundan Belediye Başkanı Salih Yıldız, Alican Ünlü ve Bedirhan Alkan'a 3 ay 10 gün hapis cezası verdi. Başkan Yıldız'a verilen cezanın 5 yıl boyunca denetim altında tutulmaya çevrildiği, bu dönem içinde aynı suçun tekrar işlenmesi halinde hapis cezasının uygulanacağı bildirildi.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Yüksekova Belediye Başkanı M. Salih Yıldız, "Bütün bu cezalar politik cezalardır. Sistemin artık yargının işine karıştığı, yargının sistemden etkilendiği bir süreçte verilen bir cezadır. Bundan sonra da bu tür kararlar sürpriz olmayacaktır. Demokrasiye açık bir halkız. Böyle bir halkın belediye başkanı olup da hedef olmamak şaşırtıcı olur. Aldığım bu cezaya şaşmadım. Belki daha da nice cezalar yoldadır" ifadelerini kullandı.

M. Salih Yıldız, daha önce Roj TV için 56 belediye başkanı ile birlikte verdiği dilekçeden dolayı 3 ay 15 gün ve 2003 Van İl Kongresi'nde yaptığı konuşma nedeniyle de 4 ay hapis cezası almıştı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 09:15:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?