4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Zabıta dilenci peşinde

Hakkari'de Ramazan ayı ile birlikte sayıları artan ve kucaklarındaki çocuklarıyla cadde ve sokaklarda dilenen bayanlar Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından uyarıldı.


Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayında vatandaşları rahatsız ederek dilenen bayanlara yönelik bir çalışma başlatıldı. Zabıta Komiseri Übeydullah Dündan başkanlığındaki 6 kişilik zabıta ekibi, çevre illerden gelerek kucaklarındaki çocuklarıyla dilenen bayanlar uyarıldı. Zabıta ekipleri özellikle cami önleri başta olmak üzere cadde ve sokaklarda dilenen bayanları uyararak Ramazan ayında vatandaşları rahatsız etmemeleri istedi.


Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Zabıta Komiseri Übeydullah Dündan, çevre illerden gelen bayanların özellikle cami önlerinde dilendiklerini söyledi.

Vatandaşları rahatsız eden dilencilere gerekli uyarıları yaparak mübarek Ramazan ayında dilenmelerini istediklerini belirten Dündan, "Bayanları dilenmemeleri konusunda uyarıyoruz. Uyarımızı dinlemeyerek dilenmeleri halinde kendileri hakkında yasal işlem başlatarak memleketlerine göndereceğiz. Değişik illerden gelen bayanlar bu mübarek ayda vatandaşları rahatsız ederek kendilerinden para dileniyorlar.Kucaklarındaki küçük çocuklarıyla birlikte yüzlerini kapatarak özellikle cami önlerinde dilenen bayanlar, namaz sonrası cami çıkışlarında vatandaşlardan para istiyorlar. Biz de vatandaşların rahatsız olmaması için böyle bir çalışma başlatarak ilk olarak bayanları dilenmeleri konusunda uyardık. İl Müftülüğü ve vatandaşların talepleri doğrultusunda başlattığımız çalışmalarımıza bundan sonra da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 15:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?