3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Zabıtadan çöp nöbeti

Hakkari Belediye Başkanlığı, ildeki çöp sorununun önüne geçmek için ilginç bir yönteme başvurdu.

Başkan Kazım Kurt, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla broşür dağıtarak çöp nöbetindeki zabıtaları ziyaret etti.

Yıllardan beri yapılan tüm ikazlara rağmen çöp sorununu çözemeyen Hakkari Belediye Başkanlığı, yeni bir uygulama başlattı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çöplerini belirlenen saatlerin dışında çöp merkezlerine bırakan aileleri tespit etmek için nöbet tutmaya başladı. Sabah saatlerinden akşama kadar çöp merkezlerinin yanında nöbet tutan ekipler, çöplerini belirlenen saatlerin dışında merkeze getiren aileleri uyararak evlerine gönderiyor.

Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt ise vatandaşların çöp sorununa duyarlı olması için Belediye Çevre Temizlik Müdürü Naif Yaşar ve yardımcıları ile birlikte iş yerlerini teker teker dolaşarak çöpün dökülmesi gereken saatlerle ilgili açıklamaların bulunduğu broşürleri dağıttı. Esnafa broşür dağıtan Başkan Kurt, daha sonra çöp merkezlerinde nöbet tutan zabıta memurlarını ziyaret etti.

Vatandaşların belirlenen saatlerin dışında çöp dökmesinin önüne geçmek istediklerini belirten Belediye Başkanı Kazım Kurt, temiz bir şehir için halkın desteğine ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Başkan Kurt, "Şehir merkezinde çöp noktalarımız var. Bu noktalara vatandaşlarımızın çöplerini akşam saat 20.00'den sonra bırakmaları için bir çalışma yaptık. Bu konuda duyarlı olmaları için esnaf ve vatandaşlarımıza broşür dağıtıyoruz. Yaptığımız bütün çalışmalara rağmen belirlenen saatler dışında gündüz vatandaşlarımızın çöplerini döktüğünü gördük ve bunu önlemek için çöp merkezlerinde nöbetçi zabıtalar görevlendirdik.

Vatandaşlarımız çevre temizliği konusunda duyarlı olana kadar zabıtalarımız buralarda nöbet tutacaktır. Çöp dökme saatlerine uymayanlar hakkında ise cezai işlem başlatacağız. Şu anda 8 ayrı noktada zabıta memurları nöbet tutuyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 14:08:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?