4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Zamansız onarımlara velilerden tepki

Hakkari'de 2007-2008 eğitim-öğretim yılına sayılı günler kalmasına rağmen birçok okuluda yeni tadilat çalışması başlatılmasına veliler tepki gösterdi.


Okulların açılmasına az bir süre kalmasına rağmen Hakkari Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi ile birçok ilköğretim okullarında yeni tadilat çalışması başlatılmasına veliler sert tepki gösterdi.

Her yıl okulların açılmasına az bir süre kala yetkililerin tadilat çalışmalarını başlattığını ve öğrencilerin kapı ve penceresi olmayan okullarda eğitim görmek zorunda kaldığını belirten veliler, yetkililerin artık bu uygulamayı kaldırmalarını istedi. Bazı okullarda tadilat yapılırken diğer taraftan ise minik öğrencilerin inşaat malzemelerinin arasında oyun oynadığına dikkat çeken veliler, yetkililerin tadilat çalışmalarını zamanında yapılmasını istediler. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen veliler, 2005-2006 eğitim ve öğretim yılında da bu hataların yapıldığını ve çocukların 1,5 ay gecikmeli olarak okula başladıklarını söylediler.


İl Milli eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, okul onarımları ile ilgili basına daha sonra bir açıklama yapacaklarını belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 13:50:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?