2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Zap Suyu'na düşen kız bulunamıyor

Hakkari'de dağlardan yabani sarımsak toplamaya girerken Zap suyuna düşen annenin cesedi bulunurken 12 yaşındaki kız ise halen bulunamadı.


Edinilen bilgiye göre, önceki gün Van'ın Başkale ilçesine bağlı Azıklı köyünden yaklaşık 20 kişilik bir gurup köylü, yabani sarımsak toplamak üzere bir minibüsle Hakkari'ye bağlı Sarıtaş köyünün Körüm mezrasına geldiler.

Akşam saatlerine kadar çuvallar dolusu yabani sarımsak toplayan köylüler daha sonra çuvalları sırtlayarak evlerine doğru yola çıktılar. Anne Hariye Taner (35) ile beraberinde bulunan 12 yaşındaki kızı Zeytin Taner, Zap suyuna doğru akmakta olan Körüm Deresi'ni geçmek için bir ağaca tutunup geçmek istediler. Ancak yükleri ağır olan anne ve kız birlikte derenin uslarına kapıldılar. Anne ile kızın geri dönmediğinin farkına varan beraberindeki köylüler dereye baktıklarında sadece anne ve kızın su yüzündeki çuvallarına gördüler. Köylüler hemen durumu çevredeki vatandaşlar ile Bağışlı Jandarma Karakol Komutanlığı'na bildirdiler.


Jandarma ve köylülerin sabah saatlerinde yapmış olduğu aramalar sonucunda anne Hariye Taner'ın cesedi dereye düştüğü olay yerinden 10 metre uzağında bulundu. Savcının olay yerinde yapmış olduğu otopsinin ardında kadının cesedi Bağışlı Sağlık Ocağına oradan da ambulansla köyleri olan Başkale ilçesi Azıklı köyüne gönderildi. 12 yaşlarındaki Zeytin Taner'in bulunması içinde jandarma ve köylülerin arama çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Kayıp yakınları ise Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerinin olay yerine gelmemesine tepki göstererek, çalışmaları sadece jandarma ekipleri ile birlikte yürüttüklerini belirttiler

İha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 15:38:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?