4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Zap'ta kaybolan 4 kişi bulunamıyor

Hakkari'de Zap Deresi'ni yuvarlanan otomobilde bulunan 4 kişi için yapılan arama kurtarma çalışmaları 3'ncü gününde de sonuç vermedi.

Yaklaşık 3 gün önce Şırnak'tan Hakkari istikametine gelmekte olan ve sürücüsü belirlenemeyen 73 AL 599 plakalı otomobilin Çukurca karayolu üzerinde Zap Deresi'ne yuvarlanmış, kazada araçtan atlayan Eşref Ediş yaralı kurtulurken M. Kadri Zeyrek, Şahin Tatar, Fehmi Uslu ile Tatar Engin suda kaybolmuştu.

Dün akşam saatlerinde Hakkari'ye gelen Van Sivil Savunma Müdürlüğü arama ve kurtarma ekibi, Hakkari Sivil Savunma İl Müdürlüğü arama ve kurtarma ekibi, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kayıp vatandaşların yakınları ve çevre köylerde gelen vatandaşlar, sabah saatlerinde Zap Deresi kenarında arama çalışmaları başlattılar.

Van'daki arama ve kurtarma ekibinin içinde dalgıç ekibi bulunmasına rağmen oldukça kabarık ve bulanık olan Zap suyuna giremedikleri belirtildi. Suyun inanılmaz derecede tehlikeli boyutlarda olduğunu belirten ekipler, suyu girmelerinin mümkün olmadığını söylediler. Kaza yerine çağırılacak olan iş makinelerinin yardımıyla aramaların yapılacağını belirten arama ve kurtarma ekibi, çalışmanın ancak bu şekilde yapılabileceğini belirttiler.

Kazanın meydana geldiği bölgede toplanan kayıp yakınları ile çevredeki köylüler ise, Zap Deresi'nde arama yapacak iş makinelerini beklediklerini söylediler. Bazı vatandaşlar ise ellerinde bulunan çubuklarla Zap suyunun etrafında bulunan söğüt ağaçlarının altına çubukları batırarak arama ve kurtarma ekibine destek verdiler.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 15:36:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?