5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Zeynep bebek evine döndü

MİNİK ZEYNEP HAKKARİ'DE

Hakkari'de meydana gelen mayınlı saldırıda yaralanan ve Malatya'da tedavi altında tutulan Zeynep bebek Hakkari'ye ulaştı.

Amcası Yalçın Kurt, tarafından özel bir araçla Malatya'dan alınan küçük Zeynep saat 01:20 sıralarında Hakkari'ye ulaştı. Evin önünde kendisini bekleyen babası Hamit Kurt, dedesi Cazım Kurt, ninesi Sabri'ye Kurt ve amcası Nihat Kurt ve yakınları tarafından karşılandı. Zeynep'in araçtan indirilmesiyle birlikte koç kesilerek kanı Zeynep'in anlına sürüldü. Her türlü ihtimale karşı da 112 acil servisi hazırda bulunduruldu. Babası Hamit Kurt kızını alarak öptü. Daha sonrada dedesi, ninesi ve yakınları küçük Zeynep'i kucaklarına aldılar. Babası Hamit Kurt, kızını annesiz bıraktıklarını söyledi.

Kurt, "Kızımı annesiz bıraktılar. Onu annesiz bırakan faillere, Allah onlara da böyle acı göstersin. Artık Türkiye'ye de sesleniyorum. Bu olayı işleyen faillerin biran önce bulunmasıdır. Bunun ne günahı vardı. Onu annesiz bıraktılar" dedi.

Hakkari''nin Durankaya Beldesi ile Geçitli köyü orasında bulunan yolda 16 Eylül 2010 günü Aydın Erol yönetimindeki minibüsün altında tuzaklanan mayının patlaması sonucu 9 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralanmıştı. Yaralılar arasında bulunan Zeynep Kurt isimli çocuk 112 ambulans helikopteriyle Hakkari'den alınarak Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'ne ulaştırılıp çocuk servisinde tedavi altına alınmıştı.

Zeynep bebeğin doktorları da birer açıklama yaparak "Her iki ayağındaki yaralanmalarla ilgili seri ameliyatlar yaptık. Her iki ayağında, açık yaraları vardı. Verdiğimiz tedaviye iyi cevap verdi. Şu an yaraları kapandı, kırıkları kaynadı. Ortalama 2 hafta içinde ayağa kalkacağını ümit ediyoruz. Belirgin bir sakatlığın gerçekleşeceğini düşünmüyoruz. Plastik cerrahi açısından sadece yara izleri var. Bu da zamanla geçer" ifadelerini kullanmışlardı.

MİNİK ZEYNEP HAKKARİ'DE
MİNİK ZEYNEP HAKKARİ'DE
MİNİK ZEYNEP HAKKARİ'DE
MİNİK ZEYNEP HAKKARİ'DE
MİNİK ZEYNEP HAKKARİ'DE
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2010 Cumartesi 03:37:02
Güncelleme :16 Ekim 2010 Cumartesi 12:25:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet muhsin yüzügüldü IP: 88.251.164.xxx Tarih : 18.10.2010 11:15:19

arkadaşlar yine hakkım yiyiliyor gibi çalıştığım manisa merkez enka  orta ölçekli sanayi bölgesi plastik fabrikasında  vallahi ayagımı ALLAHU TE ALA  tarafından ayağımı küçük bir forklift ezdi  ancak yönetimdeki kamil bey ve fevzi beyler hiçbir şey olmamış gibi ne arama ne sorma nede maddi manevi birşey yapmıştır hastane ücretlerimi kendimin asgari ücretli maaşımdan keserek tedavi masrafı olarak kesildi ve kesilen ücret 40 ytl ancak ben bundan değilim bunun masrafını ve bununla birlekte diğerlerini bile     manisa merkez  emniyet müdürlüğü yanında kipa aş. apartmanın hemen yanında egem guroup  taşeron şirket      bile  önceki maaşlarımı bile kesik almaktaydım artıyen  bu şirketin  yukarda balirtmiş  olduğum isimler yani kamil bey ve fevzi bey ile sağlık  raporları  yalam yanlış ve yarım yamalak  raporlar ile insan çalıştırararak   insancık gibi kişililiklerle dalga geçiliyor     liütfen gereğinin yapılmasını arz ederim   bizzat   tanklarınız  var ise hazırlıklı olun ve  yavaş yavaş vurmaya hazırlanın