3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Zorlu aşı çalışması

Hakkari'de 'Üçüncü Avrupa Aşı Haftası' etkinlikleri çerçevesinde görev yapan sağlık ekipleri, zor şartlara rağmen ücra köylerdeki vatandaşlara ulaşmaya çalışıyor.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Komitesi tarafından 21-27 Nisan 2008 tarihinde yapılmasına karar verilen 'Üçüncü Avrupa Aşı Haftası' etkinlikleri çerçevesinde 3 Nolu Sağlık Ocağı'nda görevli Dr. Mahmut Baykal sorumluluğundaki 4 kişilik sağlık ekibi Hakkari'nin en ücra köşesinde bulunan Oğul köyü Dilekli mezrasına ulaşmaya çalıştı. Belirli bir noktaya kadar araçlarla giden sağlık ekibi, daha sonra patika yolları ve tepeleri el ele tutuşarak aştı. Zorlu bir yolculuktan sonra mezraya ulaşan ekip, burada yapacakları aşı ile ilgili köylüleri bilgilendirdi. Sağlık ekibi, daha sonra 2 ile 3 yaşları arasındaki çocuklarına menenjit, gebe bayanlara ise tetanos aşası yaptılar.

Aşının yanı sıra köylüleri muayene ederek sağlık taramasından da geçiren ekip, maddi durumu iyi olmayan köylülere de ücretsiz ilaç yardımında bulundu. Aşı edilen bazı çocuklar ağlarken, bazılarının ise kendiliğinden aşı olmaya gelmeleri ise dikkat çekti.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan vatandaşlar, köylerinde sağlık ocağı olmadığı için muayene olamadıklarını, uzak olduğu içinde hastaneye gidemediklerini belirterek, köylerine kadar gelerek kendilerine aşı yapan ve sağlık taramasından geçiren sağlık ekiplerine teşekkür ettiler.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 13:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?