27
Temmuz
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Eğitim, Allah'a emanet başlıyor

Hakkari Lisesi'nin çevre düzenlemesi yapılmadığı için öğrencilerin sağlıksız bir ortamda eğitime öğretime başlayacak olması velilerin tepkisine yol açıyor. Altay Caddesi üzerinde bulunan ve yaklaşık 2 bin öğrencinin öğrenim gördüğü lise binasının kötü manzarası ve istinat duvarlarının korkuluklarının tahrip olması velileri endişelendiriyor.

3 bin metrekarelik bir alan üzerinde bulunan okulun gerek önünden geçen açık lağım kanalı ve gerekse çevre güvenliğinin olmamasına tepki gösteren öğrenci velilerinden Şaban Çelik ve Ali Tatlı, bu durumun okula yakışmadığını belirtti. Veliler, "Kayıt yapmaya gittiğimizde, okulun hemen önünde açık lağım kanalı görülüyor. Pis kokular çevreye yayılıyor ve okul bahçesinin çevre düzenlemesi de yapılmamış. Binanın çevresini saran istinat duvarının üzerinde bulunan demir korkuluklar tahrip olduğu için duvar açıkta bulunmaktadır. Okulun bahçesinde dinlenen öğrencilerimiz için duvar güvenli değildir. Binanın etrafının kapatılması ve çevresinin sağlıklı bir ortama göre yeniden düzenlemesi gerekir. Konuyu lise yönetimine sorduğumuzda kısıtlı imkanları nedeniyle yapamadıklarını söylediler. Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine sesleniyoruz. Bu okulda çocuklarımız güvende olmadığı gibi, sağlıkları da tehlikededir. Öğrencilerimizin rahat bir nefes alabilmesi için bu liseye sahip çıkmanızı istiyoruz" şeklinde konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, bir çok okulda yeni onarımların yapıldığını belirterek, Hakkari Lisesi'nin çevre düzenlemesi için gerekenin yapılacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2005 Perşembe 15:17:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?