24
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Öğrencilere kitap yardımı

Türkiye Kızılay Genel Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan "Kızılay ile güvenli yaşamı öğreniyorum" adlı kitap, Hakkari'de ilköğretim okulu öğrencilerine dağıtıldı.

Bugün sabah saatlerinde Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Kızılay Derneği Hakkari Şube Başkanı Fadıl Alçiçek, Okul Müdürü Ayhan Turgut ile birlikte 4. sınıfta eğitim-öğretim gören 30 öğrenciye kitap dağıttı. Öğretmenler için de hazırlanan farklı içerikli ve aynı ismi taşıyan kitap, sınıf öğretmenlerine dağıtıldı. Burada gazetecilere bir açıklama yapan Fadıl Alçiçek, il merkezi ile ilçelerde bulunan 10 ilköğretim okulunda toplam 300 öğrenci ile 20 sınıf öğretmene kitap yardımında bulunacaklarını belirtti.

Alçiçek, "Her okulda 30 adet kitap dağıtıyoruz. Bu kitaplar 4. sınıf ve üzerinde öğrenim gören öğrenciler ile sınıf öğretmenleri için hazırlanmıştır. Aynı isimli olan bu kitaplardan bir tanesi öğrencilere, diğeri ise sınıf öğretmenlerine yönelik basılmıştır" dedi. Kızılay Derneği Hakkari Şubesi olarak başlattıkları ayrı bir kampanya çerçevesinde, çevreye zarar veren kullanılmış pilleri toplamaya çalıştıklarını ifade eden Fadıl Alçiçek, bu konuda öğrencilerden de destek istedi.

Alçiçek, "Hakkari ilimizde kullanılan çok sayıda pil var. Bu piller kullanıldıktan sonra sağa sola atılıyor. Bu piller radyasyon saçtığı için çevreye çok zarar veriyor. Bu nedenle çevreye zararı olan bu kullanılmış pilleri toplamak için bir kampanya başlatmış bulunmaktayız. Sizlerde çevrenizde veya evinizdeki kullanılmış pilleri toplayarak bize teslim edin. Bizler topladığımız pilleri, şehir dışında bir yerde açacağımız çukurlara atarak üzerini toprakla kapatacağız. Toprağa gömerek imha edeceğimiz bu pillerin çevremize zarar vermesini önlemiş olacağız. Amacımız, ilimiz genelinde ne kadar kullanılmış piller varsa, hepsini toplayıp imha etmektir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Mart 2006 Salı 14:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?