23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Kuran kursundaki kızlar ayrı sınıf istedi

Hakkari Müftülüğü'nün yaz tatilinde ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik açtığı Kuran kursuna katılan kızların “Bize ayrı sınıf açın” isteği Müftü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından kabul edilmedi.

Hakkari Müftülüğü tarafından açılan Yaz Kuran Kursları çerçevesinde, Merkez Hacı Sait Camisi'nde düzenlenen kursa yarısı kız olmak üzere 50 öğrenci katılıyor. Kursa katılan öğrencilere kitap dağıtmak için camiye giden Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, kız öğrenci sayısının geçen yıllara oranla arttığını öğrenince sevindi.

Kız ve erkeklerin birlikte ders gördüğü sınıfları dolaşarak kitap dağıtan Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, kursiyer kızların ayrı sınıf isteğiyle karşılaştı. Bu isteği kabul etmeyen Müftü Öztürkçü, ilköğretim okullarında kız ve erkeklerin birarada öğrenim gördüğünü, bu kurslarda da kız ve erkek öğrencilerin birarada olmasında bir sakınca görmediğini söyledi. Öztürkçü, “Sizler okuldayken erkeklerle aynı sıralarda oturmuyor musunuz? Camilerde belli bir yaşa geldikten sonra kızlar için ayrı Kuran kurslarımız var. Onların bayan öğretmenleri var. Sizler de onların yaşına geldiğinizde erkeklerden ayrı kurs göreceksiniz” dedi.

Merkez Hacı Sait Camisi'ndeki kursta öğrencilere imamlar Aziz Tan, Abdullah Kaplan ve müezzin Tahir Tan Kuran-ı Kerim, itikat, siyer, ibadet ve ahlak dersleri veriyor. İki ay sürecek kursta öğrencilere televizyonla eğitim verilecek.


aa
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2006 Pazar 18:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?