4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Sınırdaki çocuklara yeni yıl sürprizi

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Irak sınırındaki Çukurca'dan gelen anasınıfı öğrencileri yeni yıl hediyesi olarak bağışlanan oyuncakları dağıttı.

Valilik salonunda düzenlenen bir törende, toplumsal dayanışmanın sağlanması amacıyla Toypa Mağazacılık Şirketi tarafından 'Oyuncaksız çocuk kalmasın' sloganı ile desteklenen 'Altın Kalpler Hareketi' isimli proje kapsamında Hakkari'ye gönderilen oyuncaklar minik çocuklarla buluşturuldu. Çukurca Atatürk İlköğretim Okulu'nun anasınıfı öğrencilerinin katıldığı oyuncak dağıtımı töreninde konuşan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, desteklerinden dolayı Toypa Mağazacılık Şirketi yetkililerine teşekkür ederek, çocuklara oyuncakları yeni yıl hediyesi olarak verdiklerini belirtti. Vali Nasuhbeyoğlu,"Söz konusu projeye Canwest Medya ve Eti Pazarlama Sanayi firması da sponsorluk yapmış, bu kapsamında Hakkari'deki anasınıflarında okuyan öğrencilerimize dağıtılmak üzere 2 bin adet oyuncak gönderilmiştir. Bu oyuncakların bir kısmı törene gelen öğrencilere, diğer kısmı ise öğrencilere dağıtılmak üzere okul yöneticilerine teslim edilecektir. Devletimiz bize sağladığı her türlü desteğin yanı sıra özel sektörün de katkından çok memnunuz. Dar ve zor durumda olan vatandaşlarımızla kaynaşmak için elimizde geleni yapıyoruz. 2008 yılında da vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Sıkıntı nerde varsa hep beraber orada bulunmamız gerekiyor" dedi.

Dağıtım sırasında Noel baba oyuncağına uzun uzun bakan çocuklar mutluluktan yerlerinden duramazken, bazıları ellerini açıp yerinde oynayarak sevinçlerini dile getirdiler. Sevincinden yerinde bir türlü duramayan bir çocuğu ise Vali Nasuhbeyoğlu, teselli etti. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın ile okul yöneticileri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 12:58:08
Güncelleme :27 Aralık 2007 Perşembe 12:59:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?