27
Temmuz
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Göstermelik eğitim

Hakkari Taşbaşı Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, 2005-2006 eğitim-öğretim yılının başlamasına rağmen yer sıkıntısı nedeniyle köye gelmeyen öğretmenlerinin yolunu gözlüyor. Öğretmenlerini bekleyen öğrenciler biran önce ders başı yapmak istediklerini söyledi.

Yaklaşık 1 haftadan beri kapısı kilitli bulunan ilköğretim okulunun önüne gelen öğrencilerin, öğretmenlerinin gelmemesi üzerine öğrenci andını okuyarak evlerine geri döndükleri belirtildi. Şehirden yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunan Taşbaşı Köyü İlköğretim Okulu'nun onarılmaması ve camlarının kırık olması ise dikkat çekti.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Taşbaşı Köyü Muhtarı Sıtkı Çiftçi, öğretmenlerin kalacak yerleri olmadığı için köye gelmedikleri belirterek, bu nedenle okulun kapısının kilitli olduğunu ve öğrencilerin ders başı yapamadıklarını söyledi.

Çiftçi, "Geçen yıl okulumuzda 6 öğretmen görev yapıyordu. Bu öğretmenlerimiz köydeki sağlık ocağında kalıyorlardı. Bu sene sağlık ocağındaki personel sayısı artı. Sağlık ocağı, sağlık personellerine bile yetmiyor. Dolayısıyla bu yıl köyümüze atanan öğretmenler de yer sorunu yaşayacaklar. Öğrendiğimiz kadarıyla bu yıl için okulumuza 5 öğretmen atanmış. Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına rağmen bu 5 öğretmenden şu ana kadar sadece biri köyümüze geldi. Diğer 4 öğretmen daha köyümüze uğramış değil. Köyümüzü gelip gören öğretmen ise, kalacak yeri olmadığı için şehre geri dönmek zorunda kaldı. Bu öğretmenimiz gelip ders vermesi beklenirken gitti ve bir daha gelmedi. Öğretmenlerimizden birinin yüzünü bir günlük de olsa gördük; ancak diğer 4 öğretmeni henüz göremedik. Kendileri buraya da hiç uğramadı. Öğretmenler gelmediği için 3 derslikli okulumuzdaki yaklaşık 300 öğrenci ise eğitime henüz başlamadı. Öğretmenler gelmediği için okulun kapısı da bir haftadır kilitli" şeklinde konuştu.

Köy sakinlerinden Hüseyin Çiftçi ise, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına rağmen okullarının halen açılmadığını belirterek, 3 derslikli okullarında yaklaşık 300 öğrencinin okuduğunu kaydetti. Çiftçi, "Okulumuzun kapısı kilitli. Öğrenciler her gün okulunun önüne gelip öğretmenlerini bekliyor. Ancak öğretmenler gelmediği için tekrar evlerine geri dönüyorlar. Sınıflarda yer sorunu var. 1 sırada 4 öğrenci oturuyor. Öğretmenlerin bir an önce gelerek eğitime başlamalarını istiyoruz" dedi.

Ali Duran ile Abdulmenav Çiftçi isimli öğrenciler de, kapısı kilitli okullarının bir an önce açılmasını ve eğitim almak istediklerini dile getirdi. Öğretmenlerinin artık okula gelmelerini istediklerini ifade eden öğrenciler, camları kırılan okullarına sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Öğrenciler, "Öğretmenlerimizin kalacak yeri olmadığı için bir haftadır gelmemişler. Bundan dolayı okulumuz bir haftadır kapalı. Her gün okulumuzun önüne gelerek öğretmenlerimizi bekliyoruz. Öğretmenlerimiz gelmeyince de evlerimize geri dönmek zorunda kalıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2005 Salı 11:17:00
Güncelleme :20 Eylül 2005 Salı 11:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?