27
Temmuz
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Öğretmen yüzü gördüler

Hakkari Taşbaşı Köyü İlköğretim Okulu'nda uzun süredir öğretmen yolu gözleyen öğrenciler, öğretmenlerin atanmasıyla birlikte nihayet ders başı yapmanın keyfini yaşıyor. Taşbaşı Köyü Muhtarı Sıtkı Çiftçi, bir süre önce öğretmenlerin kalacak yerleri bulunmadığı için köye gelmediklerini hatırlatarak, bu nedenle okul kapısının kilitli olduğunu ve öğrencilerin ders başı yapamadıklarını söyledi.

Çiftçi, "Öğretmen gelmediği için okulun onarımı da yapılamadı. Üzerlerindeki önlük ve ellerinde defterlerle öğrenciler okulun kapısına gelip öğrenci andını okuduktan sonra evlerine dağılıyorlardı. Bu sıkıntı bir süre önce giderilerek öğretmenlerimiz köye geldi. Gelen öğretmenler öğrenci kayıtlarını yaptıktan sonra 300 öğrencimize ders vermeye başladı. Gecikmeli de olsa eğitim ve öğretime kavuştuğumuz için hem biz hem de öğrencilerimiz mutlu. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Köy sakinlerinden Hüseyin Çiftçi ise, öğrencilerin ders başı yapmasının ardından bu defa da yer sıkıntısı yaşandığını söyledi. Aynı sırada 4 öğrencinin oturduğuna dikkat çeken Çiftçi, köylerine yeni bir okulun daha yapılması gerektiğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2005 Perşembe 16:16:17
Güncelleme :7 Ekim 2005 Cuma 13:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?