16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Kar esareti

Şemdinli İlçesi'nde 2 gündür aralıksız devam eden kar yağışı sebebiyle yollar kapanırken, ilçe merkeziyle köylere elektrik verilemiyor.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Şabatan Geçidi'nde düşen çığdan dolayı Yüksekova karayolu ulaşıma kapanırken, Karayolları ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Haruna Geçidi'nde ise çok sayıda araçların mahsur kaldığı bildirildi.
Konu ile ilgili bilgi veren Şemdinli Kaymakamı Aytuğ Çağlar, 2 gündür aralıksız devam eden kar yağışı sebebiyle Şemdinli-Yüksekova karayolunun trafiğe kapandığını söyledi. Çağlar, saat 13.00'te Yüksekova'ya bağlı karayolları ekiplerinin yol açma çalışmalarını başlattığını, ilçeye bağlı 124 yerleşim merkezinden çoğunun yollarının ulaşıma kapalı durumda olduğunu belirtti.

2 gün öncesine kadar yolların yüzde 90'ına yakın bölümünü açtıklarını ifade eden Çağlar, "Ancak bastıran kar yağışı sebebiyle yollar tekrar kapandı. Ortaklar Karakolu Mevkii'nde 20 elektrik direğinin devrilmesi sonucu sabah saatlerinden beri şehre elektrik verilemiyor. Kar yağışı devam ettiği için köy yollarını açamıyoruz. Şemdinli'de bir çok mevkide çığ tehlikesi olduğu için yağışın durmasını bekliyoruz. Bu nedenle arkadaşları riske atmak istemiyoruz. Özellikle köylerimizden gelebilecek hasta ihbarlarına dikkat etmekteyiz. Doğum hastaları olabileceği nedeniyle Şemdinli Devlet Hastanesi'nde ambulansları ve arkadaşları hazır bulunduruyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2006 Cumartesi 22:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?