16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Şemdinli'ye tahliye çıkmadı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Umut Kitapevi'nde meydana gelen patlamadan dolayı tutuklanan astsubay Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel Ateşi'nde yargılandığı davanın bugünkü duruşması, 13 Haziran 2006 tarihine ertelendi.

Sanıklar, geniş güvenlik önlemleri altında adliye binasının garaj kapısından zırhlı araca bindirilirken, gazetecilerin görüntü ve fotoğraf almaması için de etten duvar örüldü.

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma akşam saat 21.35 sıralarında tamamlandı. Duruşma sonrası adliye binasından çıkan müdahil avukatlarından Sezgin Tanrıkulu, sanıkların tutukluluk haline karar verildiğini ve duruşmanın 13 Haziran 2006 tarihine ertelendiğini söyledi. Mahkemede Cumhuriyet Savcısı'nın esas hakkındaki görüşünü açıkladığını ifade eden Tanrıkulu, "Savcı, sanıkları örgüt kurma suçunu düzenleyen TCK'nın 220. maddesi', 'Olası kastla adam öldürme suçunu düzenleyen TCK'nın 82. maddesi', 'Yine olası kastla adam öldürmeye tam teşebbüs suçunu düzenleyen 82. maddesinde' cezalandırılmasını istedi. Sanık ve müdahil avukatlarından esas hakkındaki görüşlerini hazırlaması için süre verdi ve bu nedenle dava ertelendi" diye konuştu.

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran sanık avukatlarından Vedat Gülşen ise, duruşmada sürpriz bir gelişme olduğunu söyledi. Gülşen, "Cumhuriyet Savcımız esas hakkındaki mütalaasını yazılı olarak sundu. Bu hepimize sürpriz oldu. Şimdi esas hakkında 12 sayfalık bir mütalaa verdi. Bunu okuyup değerlendireceğiz.

 Bu arada hem biz, hem müdahillere esas hakkındaki savunmalarımız için de mahkemeden mehil verildi. Bu mehili de değerlendireceğiz. Yalnız ben savcının esas hakkındaki mütalaasının son talep kısmına göz attım. 81. madde yaralamadan ve adam öldürmekten dolayı, 220. maddeden bunu örgüt sebebi yapmaktan dolayı. 302-316. madde kalkmış durumda. Sevk maddelerine aykırı olarak, bir esas hakkında mütalaa verildi. Sanıkların lehine bir ceza talep edildi. Ancak mahkumiyet talebi olduğu için de, bu bizim tarafımızdan değerlendirilecek. İddianamedeki sevk maddelerini savcılık tamamen değiştirdi. Şimdi bunu değerlendirmek lazım. Çünkü, mahkumiyet kararını sonuç olarak mahkeme verecektir. Beraat kararı da verebilir" ifadelerini kullandı.
.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2006 Perşembe 23:53:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?