18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

'Karanlık' enkazın kaldırılmasına başlandı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 1 Kasım'da meydana gelen patlamada zarar gören 67 işyerinin enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı.

Şemdinli Belediye Başkanı Hurşit Tekin, yaptığı açıklamada, 1 Kasım'da Cumhuriyet Caddesi üzerinde bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu hasar gören 67 işyerinin kötü görünüm oluşturduğunu, bu nedenle 3 gün önce alınan kararla enkaz kaldırma çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Tekin, enkazı, esnafa ait eşyaların işyerlerinde bulunması ve vatandaşların gelen heyetlerin bu alanı görmesini istemeleri nedeniyle kaldırmadıklarını, cadde üzerinde kötü görünüm oluşturan alanda 7 personel ile birer kepçe ve kamyonun çalışma yaptığını ifade etti. Belediye olarak enkazı tamamen kaldırma imkanına sahip olmadıklarına değinen Tekin, "Enkazın tamamen ortadan kaldırılması için çok sayıda iş makinesi gerekiyor" dedi.

Belediye Başkanı Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şemdinli ziyareti sırasında kendisine ve kaymakama alanın temizlenmesi için talimat verdiğini bildirerek, Başbakan'ın direktifiyle alanın temizlenip iş yerlerinin yeniden inşası için kaymakamlıkla ortak proje hazırlayacaklarını anlattı.

Proje için mühendislerin gerekli incelemede bulunduğunu ve projenin kısa süre sonra Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na gönderileceğini dile getiren Tekin, hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle projenin ancak gelecek yıl hayata geçirileceğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 22:28:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?