14
Haziran
2024
Cuma
YAŞAM

'Herkes üzerine düşeni yapmalı'

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, kendi isteğiyle görev yapan örnek ebe Fatma Aslan, Başbakan Erdoğan ile aydınlar arasında yapılan görüşmede de gündeme geldi. Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün telefonla tebrik ettiği Fatma Ebe, "Herkes üzerine düşeni yapmalı" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "PKK'ya silah bırak" çağrısı yapan aydınlarla görüşmesinde, Yüksekova'da kendi isteğiyle görev yapan Fatma Ebe de gündeme geldi. Görüşmeye katılan gazeteci Oral Çalışlar, Yüksekova'ya yaptığı ziyarette tanıştığı Fatma ebenin fedakarlığını Başbakan Erdoğan'a anlattı.

Bunun üzerine toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, telefonla ebeyi arayarak tebrik etti. Dışişleri Bakanı Gül'ün telefon görüşmesinden sonra çok heyecanlanan Fatma Ebe, duygularını gazetecilerle paylaştı.

Bakan Gül ile görüşmenin heyecanını yaşayan Fatma Aslan, konuşma sırasında çok heyecanlandığını, böyle bir telefon beklemediği için çok şaşırdığını, ancak Gül'e sorunlarını ve yaşadıklarını anlattığını belirtti.

24 yaşındaki Fatma Ebe, uzun süre İstanbul'da özel hastanelerde görev yaptığını, ancak kendi isteğiyle Yüksekova'ya gittiğini belirterek, "Artık bu bölgeye eğitim olsun, sağlık olsun gerekli yatırımlar yapılmalı, birileri gelip buralarda görev yapmalı. Uzun bir yola da bir ve ilk adımla başlanır. Herkes kendi üzerine düşeni yapmalıdır.

Belki bir Polyanna gibiyim, hayal görüyor gibiyim ama birilerinin bunları yapması lazım. Göreve geldiğimde bulunduğum yerde kayda geçen bir tek demirbaşın bile bulunmuyordu. Buraya geldiğimde sağlık evinin ağır olarak kullanıldığını gördüm.

Her taraf hayvan pisliği ile dolu idi. Önce köy kadınları ile oraları temizledik. Ardında 2. işim aşı dolabı almak oldu. Çünkü çocuklar için gelen aşıları koyacak bir yer yoktu. Okuldan da birkaç sıra getirip üzerine battaniyeleri örttüm, masa yaptım.

Camları olmayan pencerelere de bir torbaya ot koyup kapattım. Şu an kulak rahatsızlığı olan hastaların kulaklarını iyi görebilmem için telefonumun ışığı ile aydınlatarak bakıyorum. Şimdi çocukların aşılarını artık daha rahat koruyabiliyorum" şeklinde konuştu.

Batı illerinde görev yapan arkadaşların da seslenen Fatma Ebe, "Buralara gelin görev yapın, destek olun. Batıda oturup çalışayım demektense eylemde bulunmak gerekir. Herkes üzerine düşeni yapmalıdır" diye konuşu.

Çalıştığı bu kısa süre içinde fark edilmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Fatma Ebe, özel sektörde uzun süre çalıştığı için insanın değerini bildiğini, devlet görevine geçtiğinde de bu zihniyetle çalıştığını ve başarılı olduğunu belirtti.

"Şimdi harekete geçme zamanı" diyen Fatma Aslan, Abdullah Gül'ün kendisini tebrik ettiğini ve eksiklerini göndermek için söz verdiğini ifade etti. Aslen İzmirli olduğunu belirten Fatma Ebe, Ağrı'da doğduğunu ve küçüklüğünü bu bölgede geçirdiğini belirterek, "Türkiye'nin batısını da doğusunu da biliyorum ama buralarda görev yapmak benim için büyük bir gurur.

Sonuçta ben buradayım. 3 ay oldu fakat şu ana kadar yaptığımız temizlik ve birkaç çalışma dışında bir şeyde yapamadık. Sağlık evi için gerekli olan para bile çıkmış fakat oda günlerdir Hakkari'de bekletiliyor. Önemli olan gerekli cihazlar ile buradaki vatandaşa sağlık hizmeti vermektir. Tebrik mesajları güzel ama buradaki insanların acilen sağlık hizmetine ihtiyaçları var. Bir an önce destek gönderilmelidir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2005 Cuma 16:28:22
Güncelleme :12 Ağustos 2005 Cuma 17:29:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?