19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Yol çilesi bitmiyor

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde yaklaşık 7 aydır yolu kapalı bulunan 4 mezranın ulaşımını sağlayan grup köy yolunu, halk kazma ve küreklerle açtı. 

Armutdüzü Köyü'ne bağlı Aktoprak, Kurunak, Tepebaşı ve Şahince mezralarının kapalı olan grup yolunu halk kendi imkanlarıyla ilkel yöntemlerle açtı. 

Aylardı yolarının kapalı olmasından dolayı 6 kilometre uzaklıkta bulunan karayoluna kadar hastalarını dahi kızaklarla taşıyan halk, mayıs ayının gelmesine rağmen yollarının açılmamasına tepki gösterdi. 

Yiyeceklerinin dahi kalmadığını ifade eden vatandaşlar, defalarca müracaat etmelerine rağmen yollarının açılmadığını ifade etti. 

Ellerine aldıkları küreklerle 3 ayrı noktada düşen çığlar sebebiyle halen kapalı bulunan yolunu açan erkeklerin, küreklerle parçaladıkları kar kütlelerini ise kadın ve çocuklar taşıyarak yolda uzaklaştırıyor. Ellerinin üşüyen bazı kadınlar zor anlar yaşarken, genç kızlar ise elleriyle karları atmaya devam etti. 

Kadınların çalıştığını gören bir yaşlı ise 
elleriyle kar atarak çalışmalara destek verdi. Aileleriyle gelen çocuklar ise kar yığınlarının üzerinde kaymanın keyfini çıkarttı. 

Yollarının bir an açılmasını isteyen mezra sakinlerinden Dilber Öter, Zahide Hazer ile Şükran ve Yıldız Temel, kış mevsimi boyunca çektikleri sıkıntıları dile getirdi. 

Yollarımızın açılmasını da isteyen bayanlar, "Yaklaşık 7 aydır yolumuz kapalı olduğu için hastalarımızı bir güçlükle götürüyoruz. Önce hastalarımı karayoluna kadar kızaklarla götürdükten sonra ilçe merkezine götürüyoruz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2006 Pazar 18:25:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?