20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Yüksekova dondu

Hakkari ve ilçelerinde şiddetli kış etkisini sürdürürken, bölgede en soğuk gece sıfırın altında 36 dereceyle Yüksekova'da yaşandı.

Hakkari merkez ile Yüksekova arasındaki sıcaklık farkı 17 dereceye yükseldi.

Bölgede 'Yüksekova soğuğu' olarak adlandırılan soğuk hava etkisini sürdürüyor. Geceleri sıfırın altında 36 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı yaşamı olumsuz etkiliyor. Sibirya soğuklarını geride bırakan soğuk yüzünden bir çok canlı yaşamını yitirirken her taraf buz tabakasına döndü. İlçe genelindeki tüm dereler dondu, yollar buz pistine dönüştü. Dizel araçların yenik düştüğü yollarda çok sayıda araç donarak mahsur kaldı.

Etkili olan soğuklar nedeniyle Yüksekova şehir merkezinin üzeri sis bulutu ile örtündü. Soğuk ve sis çevrede ilginç şekiller ortaya çıkardı. Yüksekova soğuklarına alışık olan halk ise dondurucu soğuğa aldırmadan normal yaşamına devam ediyor. Meteoroloji yetkililerinden edinilen bilgiye göre, en düşük sıcaklık Yüksekova'da eksi 36, Şemdinli'de eksi 25, Hakkari'de eksi 19 ve Çukurca'da ise eksi 10 derece olarak ölçüldü. Yüksekova'da aşırı soğukların 25 gün daha sürmesi tahmin ediliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 12:50:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?