22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Yağmur hayatı felç etti

Yüksekova'da dün akşam etkili olan sağanak yağış nedeniyle birçok köyde sel meydana geldi. Yaşanan sel felaketinde birçok köyde binlerce bağ ot zarar görürken, dere yataklarında bulunan ağaçlar sele kapıldı. Ayrıca Yüksekova-Van karayolunun 11 ve 25. kilometreleri arasında meydana heyelan sonucu yol 12 saat trafiğe kapandı.

Heyelan sonucu yüzlerce araç saatlerce mahsur kalırken, bir traktör ve bir taksi, heyelanın getirdiği toprak altında kaldı. Olayda şans eseri can kaybı olmadı. Karayolunda ulaşım halen tek şeritten sağlanabiliyor.

Yüksekova-Van karayolunun 20. kilometresinde bulunan Yüksekova Belediyesi tarafından yapılan yeşil alan, dinlenme tesisi, tuvaletler ve çeşmeler, yaşanan heyelan sonucu toprak altında kalarak kullanılamaz hale geldi. Zap Suyu'nun en büyük kolu olan Yüksekova Nehil Çayı, taşan yağmur sularıyla çamur deryasına döndü. Çayda yaşayan ve sel yüzünden karaya vuran balıklar, çevredeki vatandaşlar tarafından elle toplandı.

Sel felaketi sonucu birçok köyde onlarca e kullanılamaz hale gelirken, 250 büyük ve küçükbaş hayvan sulara kapılarak telef oldu. Çok sayıda telefon direkleri ve enerji nakil hatları, büyük çapta zarar gördü.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 15:21:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?