18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

'Muhtar istemiyor'

Kars'ın Kağızman İlçesi Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, Duranlar Köyü'nden heyelan nedeniyle Akçay Köyü'ne yerleşen ve satın aldığı arazi üzerine 3 aydır köyde istenmediği gerekçesiyle ev yapamadığını belirten Dağ ailesine devlet kurumları olarak bir engel konulmadığını söyledi.

Kaymakam Duman, 32 kişilik Dağ ailesinin reisi İbrahim Dağ'ın yaşadığı Duranlar Köyü'nde bazılarıyla kişisel meselelerinin olduğu ve yerleştiği Akçay Köyü'nde de aynı sıkıntıların baş gösterebileceği endişesiyle muhtarın istemediğini öne sürdü.

Duman, "Kendi parasıyla satın aldığı bir arazidir. Biz sadece belediye sınırları dışındaki yerlerin inşaat ruhsatını, Özel İdare verdiği için kendisine Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nden izin alması gerektiğini söyledik. İzin aldığı takdirde istediği yerde ve istediği zaman evini yapabilir. Şu anda Akçay Köyü'nde de herhangi bir sıkıntısı yoktur. Tek sorun muhtar istemiyor. Onu da artık kendileri bilir. Kendisi isterse aldığı arsayı satar ve bizim Maliye'nin ihaleyle sattığı başka bir yerden arsa alıp ev yapabilir. Bu da onların tercihi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2005 Pazar 16:41:59
Güncelleme :7 Ekim 2005 Cuma 13:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selim dağ IP: 81.214.150.xxx Tarih : 28.11.2007 17:23:19

BENDE AKÇAY KÖYLÜYÜM VE BU İNSANLARIN DAHA FAZLA MADUR OLMAMALARI LAZIM. MUHTARIN KEYFİNE GÖRE BUNCA İNSAN SOKAKLARDAMI YATSIN . BU İNSANLAR BENİM AMCA ÇOCUKLARIM VE BENİM KİMLİĞİMDE AKÇAY KÖYÜ YAZIYO GEREKİRSE BENİM ADIMA YAPILIR O EV YİNE YAPILIR. SELİM DAĞ. ANKARA