18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Su sorunu tarihe karışıyor

Kars'ın Kağızman İlçesi Belediye Başkanı Osman Nihat Yüce, ilçenin yüz yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan kaynaktan alınan suyun, önümüzdeki hafta içerisinde ilçeye verileceğini söyledi.

Kağızman'ın en büyük problemlerinden olan içme suyunun yakında hizmete açılacağını belirten Belediye Başkanı Osman Nihat Yüce, "Seçimlerde son konuşmamda bu ilçeyi toz ve çamurdan kurtaracağımı, kurtaramazsam görevimden istifa edeceğim sözünü vermiştim. Seçildikten sonra da eski tecrübelerime dayanarak verdiğim sözleri yerine getirmek için canla, başla çalıştım. Bizim çalışmalarımız sadece toz ve çamur değil, en önemli konu vatandaşın suyunu devamlı akıtmaktır. Proje bitmek üzere. 8-10 gün içerisinde açılış yaparak suyu akıtacağız. Yeni getirdiğimiz su, Oluklu, İncedere kaynakları, Karabağ'dan gelen su ve Çilehane köyünden gelen suya eşit ve kaliteli bir sudur. Suyun bir kısmını kısmen verdim ama depolara son şeklini vermek için 2 gün sonra suyu kesip 10 gün sonra da akıtacağız" dedi.

Başkan Yüce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Susuz köyüm, susuz mahallem kalmayacak" sözlerinden yola çıktığını ve elinden geldiği kadar bu sözü yerine getirmek istediğini ifade ederek, çalışmalarına destek veren Vali Nevzat Turhan, AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır ve Selahattin Beyribey ile AKP İl Başkanı Remzi Aras'a teşekkür etti. Desteklerin devamını, hatta daha fazlasını beklediğini de vurgulayan Başkan Yüce, "Hizmet ekip işidir. AKP'den seçilen belediye başkanıyım. Zaten parti başarısız olacağımı bilseydi, 6 kez anket yapmazdı. Partim beni layık gördü ve ben de partime layık olmaya çalışacağım. İlkelerinden ayrılmayacağım" şeklinde konuştu.

Başkan Yüce, ayrıca İller Bankası Genel Müdürüne de teşekkür ettiğini söyleyerek, "Türkiye'de ilk defa düşük faiz ve 10 yıllık vade bizim bu projemiz için uygulandı. Çilehane kaynaklarının isale hattı biraz daha masraflı olmuştu. 5 trilyon lira civarında bir masrafa mal olmuştu. Benim getirdiğim suyun yarısı kadar bir suydu. İlçe halkı adına o kadar mutlu ve sevinçliyim ki bizim bu projemiz 700 milyar liraya tamamlanmış olacak. Çok düşük bir maliyeti var" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 15:12:29
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 12:59:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?