2
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Bilkent Enstitüsü heyecan yarattı

Bilkent Üniversitesi'nin Doğu ve Güneydoğu'daki 4 ilde kuracağı eğitim bilimleri enstitülerinden birinin Malatya'da kurulma planı, Malatyalılar'ı oldukça heyecanlardı.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aktaran Malatyalılar Derneği Başkanı Raşit Kısacık, Bilkent Üniversitesi'nin bu çalışmasını desteklediklerini belirterek, yasanın bir an önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçmesini istediklerini ifade etti. Doğu ve Güneydoğu'ya kurulacak vakıf üniversitelerinin bölgenin gelişmesine büyük katkıda bulunacağına inandıklarını kaydeden Kısacık, bu konunun takipçisi olacaklarını bildirdi.

Kısa sürede yasalaşması beklenen tasarı uyarınca, Bilkent Üniversitesi, Erzurum, Malatya, Şanlıurfa ve Van'da birer eğitim bilimleri enstitüsü kuracak. Bu enstitüler, kampüslerinde 'uluslararası yüksek kalite ve standarda sahip eğitim merkezi olmak amacıyla kurulabilecek Özel Öğretim Kurumları Kanunu'na tabi ilk ve orta öğretim okullarını laboratuar okulları olarak' kullanılacak.

Ankara'daki Bilkent Üniversitesi hazırlık okulları ve uluslararası eğitim kurumlarının aynısının Erzurum, Malatya, Şanlıurfa ve Van İlleri'nde kurulmasını sağlayacak tasarıyla Doğu ve Güneydoğu'da görev yapacak hakim, savcı, doktor, subay, mühendis ve öğretmen gibi kamu görevlilerinin çocuklarının uluslararası geçerliliği olan eğitim alması sağlanacak. Ayrıca Bilkent Üniversitesi'nin kuracağı bu ilk ve orta öğretim kurumlarının her biri, en az yüzde 70'i tam burslu olmak üzere, bin öğrenci kapasiteli olacak.

Sosyal-kültürel ortamın eksikliği nedeniyle zorunlu hizmet yasalarıyla dahi Doğu ve Güneydoğu'da görev yapması sağlanamayan bir kısım kamu personelini ikna edecek olan "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Yasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarı"sı TBMM'ye sunuldu.
.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2006 Cuma 00:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?