2
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Milletvekilleri kadro sorununa el attı

Malatya'nın CHP'li 2 milletvekili hükümete seslenerek, İnönü Üniversitesi'nin kadro sorununun çözülmesini istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekilleri Muharrem Kılıç ve Mevlüt Aslanoğlu tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, "İnönü Üniversitesi Araştırma Hastanesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi olan hastaların şifa bulması herkesin en temel dileğidir.

Gelecek hafta üniversitenin kadro sorununu bir kez daha Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gündeme getireceğiz. Malatya'da siyaset yapan ve yapmayan herkesi çocuğuna ve hastasına sahip çıkması için göreve davet ediyoruz'' denildi.

''Siyaset, yandaş ataması için mi, yoksa 20 bin öğrencisine ve bir yılda tedavi gören 250 bin hastasının sorunlarına çözüm bulmak için mi yapılmalıdır?" diye sorulan yazılı açıklamada, "İnönü Üniversitesi'nin kadro sorunu çözülmelidir. Bu sorunu çözmek amacıyla CHP ve AK Parti'li Malatya doğumlu olan 15 milletvekiliyle yasa teklifi verdik.

Bu teklife ilin 6 milletvekili imza attı. Sürekli olarak gündeme getirmemize rağmen iktidar partisinin engeline takılıyor. İktidarın, Türkiye'nin her tarafına KPSS ile kadro vermesine karşın Malatya için böyle bir duyarsızlığı göstermesini anlamak mümkün değil. Hükümet yetkililerinden duyarlı davranıp, İnönü Üniversitesi'nin yıllardır verilmeyen kadro kanununun çıkarılmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.
.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2006 Cuma 02:15:22
Güncelleme :2 Haziran 2006 Cuma 10:11:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?