3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Onları 'Murat' ayırdı

Muş'un Ortakent Köyü'nde düğününe bir hafta kalan bir genç, Murat Nehri'nde boğularak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, olay dün saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Cahit Toptaş (23), sabah saatlerinde kendi düğünü için hazırlanacak yatağın yünlerini yıkamak için ailesindeki bayanlarla birlikte Murat Nehri kenarına gitti. Bayanlar tarafından yün yıkama işlemi yapılırken, Cahit Toptaş ve ağabeyinin oğlu Cesim Toptaş (17) Murat Nehri karşısındaki çeşmeden su içmek için nehre girdi. Bir süre yüzdükten sonra yorularak suda batıp çıkmaya başlayan Cahit Toptaş, yeğeninin tüm çabalarına rağmen suda kayboldu.

Cesim Toptaş'ın yakınlarına haber vermesinden sonra olay yerine gelen köylüler ve Sivil Savunma ekipleri tarafından uzun süreli aramalar sonuç vermedi. Havanın kararması sebebiyle ara verilen çalışmalara Van'dan istenilen dalgıçlarla bugün de devam edileceği bildirildi.

Olayı anlatan Cesim Toptaş, büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Yeğen Toptaş, "Su içip döndük. Bir müddet yüzdükten sonra amcam dalacağını söyledi. Daldı ve yaklaşık 1 dakika geçtikten sonra çıktı. Daha sonra karşıya geçmeye çalışırken nefesinin kesildiğini ve yüzemeyeceğini söyledi. Ben de onu kıyıya geçirmeye çalıştım. O sırada elimden koptu ve suda kayboldu. Daha sonra onu suda ararken birden karşımda göründü. Bu kez de saçlarından tutarak kıyıya çekmeye çalışırken elimden kaydı ve suda kayboldu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 14:39:38
Güncelleme :18 Eylül 2005 Pazar 14:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?