3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Trafikte güvenlik önlemleri

Karayolları 113. Şube Şefliği, Muş-Bingöl karayolundaki Alparslan Tarım İşletmeleri mevkiine sinyalizasyon sistemi kurdu.

Emniyet Müdürlüğü Kontrol Noktası, Alparslan Tarım İşletmesi, Alparslan Pansiyonlu İlköğretim Okulu ve Muş Emniyet Müdürlüğü Lojmanları'nın bulunduğu mevkide, trafiğin kontrollü bir şekilde seyretmesi için kurulan sinyalizasyon sistemi hizmete girdi. Şehirlerarası yol olması ve özellikle okul çıkışlarında yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgede kazaların yaşanmaması için yaptırılan ışıklandırma sisteminin önemli bir hizmet olduğunu belirten vatandaşlar, trafiğin daha güvenli ve kontrollü bir şekilde sağlanacağını söyledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mustafa Kaya isimli sürücü, sinyalizasyon sisteminin gerçekten trafikte büyük bir önem taşıdığını kaydederek, bu sistemin her yerde bulunması gerektiğini ifade etti. Kontrol noktasının sürücüler tarafından fark edilmesinin yanı sıra Alparslan Pansiyonlu İlköğretim Okulu'nun giriş ve çıkış saatlerinde öğrencilerin güvenliği açısından sinyalizasyon sisteminin önemli olduğunu dile getiren Kaya, "Burada polis kontrol noktası bulunmasına rağmen sinyalizasyon sistemi gereksiz diye düşünenler olabilir. Ama gönül ister ki, şartlar el versin ve gerekli olan her yere sinyalizasyon sistemi kurulsun" dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 14:18:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?