3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Traktörler mercek altında

Muş Emniyet Müdürü İsmet Türkmen, pancar döneminin başlaması sebebiyle karayollarında sık sık görülen traktörlerin kazalara sebebiyet vermemeleri için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Emniyet Müdürü İsmet Türkmen, her yıl pancar döneminde traktörlerin karayollarındaki yoğunluğu ve kural ihlalleri sebebiyle kazaların yaşandığını belirterek, kazaya sebebiyet verilmemesi için önceden tedbirlerin alınması için çalıştıklarını kaydetti. Traktörlerin en büyük eksiklerinin arka ışıklarının olmaması ve römorklara reflektörlerin takılmaması olduğunu ifade eden İsmet Türkmen, "Şeker fabrikası 24 saat aralıksız çalışıyor ve çiftçilerimizde sıraya girmek ve pancar teslim edebilmek için gece gündüz demeden pancarlarını fabrikaya taşıyor. Gece karayollarındaki traktörler trafik açısından tehlike arz ediyor. Çünkü römorkların arkasında hiç bir ışık yok. Çiftçilerimizin bu konuda oldukça duyarlı olmaları gerekir. Bir kazaya sebebiyet vermemeleri için traktörlerinin ışık sistemine uymaları gerekmektedir" dedi.

Trafik ekiplerinin sürekli olarak traktörler üzerinde uygulama yaptıklarını ve reflektör takmaları konusunda uyarılarda bulunduğunu söyleyen Türkmen, "Ekiplerimiz arkasında ışık sistemi veya reflektör bulunmayan traktör kalmayacak şekilde çalışıyor. Bu konuda biz ceza kesmek yerine traktör sürücülerimize bu anlayışı benimsetmek istiyoruz. Yani hiç bir ikaza gerek kalmadan sürücülerimizin kendilerinin kurallara uymasını sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 16:23:22
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 17:36:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?