3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Amatör kulüplere 3 suni çim saha müjdesi

Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Kemal Türkan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Muş'a 3 suni çim saha yapılacağını söyledi. Türkan yaptığı açıklamada, TFF'nin gerçekleştirdiği kampanya doğrultusunda Muş'a 3 halı saha yapılmasının sevindirici ve önemli bir hizmet olduğunu belirtti.

Kısa süre içinde sahaların yapımına başlanacağını kaydeden Türkan, "Merkez Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Hasköy 75. Yıl Yatılı Bölge İlköğretim Okulu ve Bulanık Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun bahçesine kurulacak. Bu çim sahalar gençlik ve spor camiası için iyi bir yatırımdır. Bu çim sahalar sayesinde altyapıdan yetenekli ve çok iyi sporcular çıkacaktır. Okullarımızda sportif alanlar büyük önem taşımaktadır. Çocuklarımızın küçük yaştan itibaren sportif faaliyetlere kanalize edilmesi gelecek nesillerin daha sağlıklı, kültürlü ve ahlaklı olmasını sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2005 Salı 14:31:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
A.halık ERCAN IP: 212.156.189.xxx Tarih : 10.09.2005 13:45:32
Öncelikle Trabzondan,tüm muş halkına selamlar.Memleketimize bü tür hizmetlerin yapılması tabiki bizim ve orada spor faaliyetleri için bir çok zorluklarla karşı karşıya kalan gençlerimiz için tabiki sevindirici bir haber.Fakat yıllardır, gerek siyasiler gerek spor camiasının üst düzeydekileri tarafından bir çok vaadlerde bulunuldu,ama hiç bir vaad yerine getirimedi,sadece o anki ortamın gerektirdiği bir konuşma olarak beleklerimizde kaldı.Eğer benim memleketimin gençleri için spor camiası bir şeyler yapmak istiyorsa ve eğer gelecek nesillerin daha sağlıklı,daha kültürlü ve daha ahlaklı olmaları için çaba sarfedilecekse,öncelikle amatör kuluplerde oynayan ve hata spor faaliyetlerine katılmak isteyipte katılma imkanı olmayanlar için spor malzemeleri veya bunları temin edebilmeleri için bazı imkanlar sonulmalı.Oysa bir çok gencimizin ayağında kramponu ve giyeceği şortu yok,bizde çim saha yapıyoruz.Tamam yapalım bu çalışmalar için emeği geçenlere teşekkür ederiz ama sahalar yapıldıkdan sonra o sahalarda oynayabilecek gençlerimizide şimdiden hazırlayalım.Lütfen yanlış anlaşılmasın sitemim şahıslara değil sitemim tüm muş spor camiasınadır.Çünkü görüyoruz bir çok amatör maçlarda gençlerimiz oyuncu değişikliklerinde oyundan çıkan arkadaşının malzemeleriyle oyuna giriyor ve bir çok gencimizde spor yapacak malzemeye sahip değil.Spor camiamızın bu konularda daha duyarlı olmaları temennisiyle,saygılarımı sonuyorum.