3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Futbol turnuvasının ilginç şampiyonu

Muş Valiliği tarafından düzenlenen Köyler Arası Futbol Turnuvası'nda 18 futbolcusu da kardeş ve amca çocuklarından oluşan Konukbeklerspor şampiyon oldu. Muş'ta ilk kez düzenlenen ve 12 köy takımının katıldığı Köyler Arası Futbol Turnuvası büyük ilgi gördü.

Bir hafta süren şampiyonada 18 futbolcusu da 'Kayhan' soyadını taşıyan Konukbeklerspor, hiç yenilgi almadan şampiyon oldu. Şefik, Abdulbaki ve Tevfik Kayhan isimli kardeşlerin çocukları tarafından oluşturulan takım, final maçında karşılaştığı Ziyaretspor'u 3-1 yenerek kupanın sahibi oldu.

Konukbeklerspor ile Ziyaretspor arasında oynanan final karşılaşmasını Vali İbrahim Özçimen de izledi. Turnuvaya katılan takımlara malzeme yardımında bulunan Vali Özçimen, şampiyon ekibe kupa ve hediyelerini verdi. Vali Özçimen, gençlerin spora kanalize edilerek kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasının önemli olduğunu söyleyerek, "Anlaşılıyor ki bu ailede futbol cevheri var. Aynı soyadını taşıyan 18 sporcunun aynı takımda olması ilginç. Futbol yetenekleri var ve bu yeteneklerini geliştirmek lazım. Bu amaçla onlara Valilik olarak destek verdik. Türk sporuna cevherler yetiştireceklerine inanıyorum" dedi.

Şampiyon Konukbekler Spor Takımı'nın Kaptanı Fedai Kayhan da, şampiyon oldukları için sevinç duyduklarını belirterek, "Dedemizin ismi 'Çeto' olduğu için bizlere 'Çeto' ailesi deniliyor. Amca çocuklarından oluşan 18 kişilik kadroyla rakiplerimizi yenerek namağlup şampiyon olduk. Futbol oynamayı çok seviyoruz" diye konuştu. Final maçı sonrasında şampiyonluklarını ilan eden Konukbeklerspor oyuncuları, şampiyonluğu hasta olan dedelerine armağan ettiklerini belirterek, traktör üzerinde tezahürat yaparak köylerine döndü.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 14:09:29
Güncelleme :14 Eylül 2005 Çarşamba 14:14:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?