5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

"Ana kız okuldayız" sertifikaları verildi

Van'ın Erciş İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan 'Ana Kız Okuldayız Kampanyası' çerçevesinde birinci kademe kursunu başarı ile bitiren 124 bayan kursiyere, Van Valisi Özdemir Çakacak'ın da katıldığı törende kurs sertifikaları verildi.

Erciş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlen törene saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. Burada bir konuşma yapan Vali Özdemir Çakacak, gördüğü manzaranın kendisini son derece mutlu ettiğini söyledi. Okumanın yaşının olmadığını da vurgulayan Çakacak, kursiyerleri bu cesaretlerinden ötürü ayrı ayrı tebrik etti.

AK Parti Van Milletvekili Kerem Altun da yaptığı konuşmada, eğitim yatırımlarının hiç bir zaman parayla, maddiyatla ölçülemeyeceğin belirterek, "Eğitime yapılan yatırım her şeyin üstündedir. Bu nedenle bugün burada bulunan annelerimizi bacılarımızı yürekten kutluyorum" şeklinde konuştu.

Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ise Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kursların başarı ile devam ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından birinci kademe okuma yazma kursunu başarı ile bitiren 124 bayana protokol tarafından sertifikaları verilirken, AK Parti Van Milletvekili Kerem Altun 63 yaşında olmasına rağmen okuma yazmayı başarı ile öğrenen Şerife İşyapan'ın elini öperek hayır dualarını aldı. Vali Çakacak ise, Şerife İşyapan'ın kurs sertifikası ile hediye çekini kendisine verdi. Bu arada, Aslıhan Ercan isimli Kırgızlı anne ise, sertifikasını aldıktan sonra Vali Çakacak, Milletvekili Altun, ilçe Kaymakamı Kurtoğlu ile Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci'ye Kırgız kalpağı giydirdi.

Tören sonunda Tüm Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Muhtar Dernekleri Federasyonu Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Nihat Çelik, Türkiye'deki 53 bin muhtar adına Van Valisi Özdemir Çakacak'ı 2009 yılının en başarılı valisi ilan ederek teşekkür plaketi sundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 19:13:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?