29
Nisan
2024
Pazertesi
VAN

222 köyle bağlantı koptu

Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan olumsuz hava koşulları nedeniyle Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de 419 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, il genelinde 222 köy yolunun ulaşıma kapandığı, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekiplerinin kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de bölge genelinde sadece Van-Bahçesaray karayolunun ulaşıma kapalı olduğunu belirterek, karla mücadele ekiplerinin hava şartlarının düzelmesiyle sabah saatlerinden itibaren çalışma başlattığını kaydetti.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada da bölge genelinde havanın çok bulutlu, Muş, Bitlis ve Hakkari'de aralıklı hafif kar yağışlı, yer yer sisli ve puslu olmasının tahmin edildiği bildirildi.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmediği vurgulanan açıklamada, ulaşımda, düşük hava sıcaklıkları, sis ve kar yağışı nedeniyle oluşacak aksamalara ve çığ tehlikesine karşı uyarıda bulunuldu.

Yoğun kar yağışının yaşandığı ve kar kalınlığının 70 santimetreyi bulduğu Başkale ilçesinde, esnafın sabah saatlerinde iş yerlerinin önünde biriken kardan dolayı iş yerlerini açmakta zorlandığı görüldü.

Başkale Kaymakamı Murat Büyükköse, karla mücadele ekiplerinin mağdur durumdaki vatandaşların bulunduğu köyler ile hastane yolunun açılmasına öncelik verdiğini bildirerek, köylerde ortaya çıkabilecek acil vakalar için kurtarma ekiplerinin hazır bekletildiğini söyledi.

-Muş

Kar yağışı ve tipi nedeniyle halen 92 köyle ulaşım sağlanamayan Muş'ta, karla mücadele ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kapalı yolların açılması için 65 personelin 30 iş makinesiyle çalışmalara devam ettiğini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, ulaşıma kapalı olan yolların hava koşullarının el vermesi durumunda gün içinde açılacağını ifade etti.

-Bitlis-Hakkari

Bitlis Valiliği de kar yağışı nedeniyle 66 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu, ekiplerin yol açma çalışmalarına aralıksız devam ettiğini bildirdi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada ise kentte iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle 39 köy ve 94 mezrayla ulaşım sağlanamadığı, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydedildi.

Kar yağışı nedeniyle kapalı olan Hakkari-Şırnak karayolunun gece geç saatlere kadar yürütülen çalışmayla ulaşıma açıldığı belirtilen açıklamada, il genelinde yaşanan elektrik kesintisinin giderilmesi için ekiplerin çalışmalarını yürüttüğü ifade edildi.

AA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2014 Çarşamba 15:01:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?