30
Nisan
2024
Salı
VAN

Hekim ve teknisyen kusurlu!

Sağlık Bakanlığı'nın; Van'ın Gürpınar İlçesinde rahatsızlandıktan sonra yollar kapalı olduğu için hastaneye götürülemeyen 3 yaşındaki Muharrem Taş'ın ölümü ile ilgili yaptığı soruşturmada acil tıp teknisyeni ile 112 hekiminin kusurlu olduğu belirlendi. Hekim ve teknisyene disiplin cezası verilecek ve görev yerleri değiştirilecek.

Sağlık Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Van İli Gürpınar İlçesi Yalınca Köyü Çeli Mezrasında hayatını kaybeden Muharrem Taş'ın ölümü ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu' nun talimatı ile yapılan soruşturma neticelenmiştir. Buna göre, Van 112 Komuta Kontrol Merkezi'nde görevli bir Acil Tıp Teknisyeni ile 112 hekiminin görev kusuru bulunduğu anlaşıldığından, ilgili kişiler hakkında gerekli disiplin cezalarının verilmesi ve görev yerlerinin değiştirilmesine karar verilmiştir. Ayrıca konuyla ilgili olarak Jandarma Karakolu ile İl Özel İdare Şantiye görevlileri hakkında gerekli incelemenin yapılması için raporun bir örneği Van Valiliği'ne gönderilmiştir.

"Türkiye'nin prestijini bir fotoğrafla zedelemeye kimsenin hakkı yok" demişti

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, soruşturma tamamlanmadan önce yaptığı bir açıklamada, şunları söylemişti:

"Acil sağlık hizmetlerinde bugün dünyaya örnek olabilecek hizmetleri yapabilen bir ülkeyiz. Dünya kamuoyunda Türkiye'nin sağlık dinamikleri adına yakaladığı prestijleri ve saygınlığı hiç arzu etmediğimiz çok istisnai ve çok olağanüstü bir durumdaki bir fotoğrafla ısrarla ve inatla zedelemeye de kimsenin hakkı yok. Sağlıkta tabi ki eksiğimizi görmeliyiz. Ama bir mezra ki yalnız bir aile yaşıyor ve telefon bağlantısı baba ile tek iki defa kurulabiliyor. Biz kuramıyoruz. Bir korucu ile kuruyor bir de gecenin saat üç buçuğunda amca ile biz kurabiliyoruz. Halbuki çocuk ikide ölmüş oluyor. Amca da bizi aradığında çocuk hala hasta diyebiliyor ve hasta olan çocuğun neyi var deyince herhangi bir bilgi yok, mevsimsel hastalık diyor. Böyle bir olayı sağlık dinamiklerimizin çok sıradanmış gibi bir noktaya taşınmasını da hele hele siyasi polemik yapılmasını da açıkçası kendimize yaptığımız bir kötülük olarak değerlendiriyoruz. Her türlü sağlık hizmetine hakkaniyetli ve engelsiz ulaşımında Türkiye örnek gösterilen bir ülke. Bunu da başarı ile sürdüreceğiz hatası, yanlışı ve kusuru olan onun bedelini ödeyecektir."

...
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2014 Çarşamba 17:29:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?