5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

"Barış için katılım şart"

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, 29 Mart yerel seçimlerini çok önemsediklerini belirterek, "Kürtler ikna olmadan, Kürtlerin katılımı olmadan bu ülkede barışı gerçekleştiremezsiniz" dedi.

Ahmet Türk, Van'ın Başkale ilçesinde partisince düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. İlçeye gelişinde yüzlerce araç tarafından Van yolunun Melkava düzlüğünde karşılanan Ahmet Türk, Başkale Şehir Meydanı'nda toplanan kalabalığa hitap etti. Parti otobüsünde, DTP Van milletvekilleri Özdal Üçer, Fatma Kurtulan, Batman milletvekili Bengi Yıldız, DTP Başkale Belediye Başkan Adayı İhsan Güler ile birlikte kalabalığı selamlayan Türk, Kürtler olmadan barıştan söz edilemeyeceğini belirtti.

Ahmet Türk, "Bu ülkede dilimizle, kültürümüzle, dinimizle kendimizi ifade etmek istiyoruz. Biz bu ülkede etnik milliyetçilik yapmıyoruz. Bu ülkede Kürt'ün de, Türk'ün de, Laz'ın da, Çerkez'in de özgür olmasını istiyoruz. Bu ülkenin daha demokratik ve daha kalkınmış bir ülke olmasını istiyoruz. 'Gerillalar ölmesin' diyoruz, 'Asker ölmesin', 'Polis ölmesin' diyoruz. Özgürlüğü ve kardeşleşmeyi esas alan bir partiyiz. Sorunları sevgi ile çözmeye çalışan bir anlayışa sahibiz. Bu ülkede Kürtler olmadan barıştan söz edemezsiniz.
Kürtler ikna olmadan, Kürtlerin katılımı olmadan bu ülkede barışı gerçekleştiremezsiniz. Kürtleri muhatap almak zorundasınız."

DTP Genel Başkanı Türk, Başkale'nin sorunlarına da değinerek AK Partili belediyelilerin yolsuzluklar içinde olduklarını iddia etti. Türk, "Belediyenin gücü de bellidir. Ancak Batman'ın, Diyarbakır'ın bütün iş makinelerini buraya yıkacağız. 29 Mart'ı önemsiyoruz. Çünkü bu bizim için bir çıkış ve kurtuluş noktası olacaktır. Bu seçim güçlü, demokratik duruşu sergileme günüdür. Sizlerle birlikte halkımızın taleplerini yerine getirmek için bu göreve talip olduk. AK Parti hükümeti seçim öncesinde çamaşır makinesi dağıtıyor. Sayın Başbakan Türkiye'nin bütün çamaşır makineleri seni aklamaz" ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Türk, konuşmasının ardından Başkale Belediye Başkan Adayı İhsan Güler'in elini havaya kaldırarak Başkalelilerden destek istedi. Konuşmanın ardından, kalabalık seçim otobüsünün meydandan ayrılması ile birlikte sloganlar atarak sessizce dağıldı. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk de karayoluyla Hakkari ilinde yapılacak olan mitinge katılmak üzere yola çıktı.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 18:05:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?