3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

"Dargınlar barışacak"

Van İl Müftüsü Osman Artan, Kadir Gecesi'nde yüzlerin güleceğini ifade ederek, "Dargınlar barışacak, fakirler hatırlanacak, hatalarımız varsa tövbe edilecek, kin, düşmanlık, haset gibi kötü davranışlardan kurtulmamıza vesile olacaktır" dedi. 

İl Müftüsü Artan, yaptığı yazılı açıklamada, Müslümanların, 26 Eylül'ü 27 Eylül cumartesi gününe bağlayan gecede, ibadetlerin nicelik ve nitelikleri itibariyle zirveye ulaştığı, Kur'an-ı Kerim'in ifadesiyle 'Bin aydan daha hayırlı" olan Kadir Gecesi'ni idrak etmenin mutluluğu ve heyecanını yaşayacaklarını belirtti. 

Ramazan ayının, mübarek üç ayların en değerlisi, rahmet, mağfiret ve bereket ayı olduğunu ifade eden Artan, açıklamasında şunları belirtti:
"Aynı zamanda cennet kapılarının açıldığı, cehennem kapılarının kapandığı, şeytanların zincire vurulduğu ve duaların kabul edildiği, içerisinde Kadir Gecesi'nin barındıran bir aydır. Bu gece yüzler gülecek, dargınlar barışacak, fakirler hatırlanacak, hatalarımız varsa tövbe edilecek, kin, düşmanlık, haset gibi kötü davranışlardan kurtulmamıza vesile olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, İslam aleminin Kadir Gecesi'ni tebrik eder, yapılacak ibadet ve duaların Allah katında kabul buyrulmasını, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini, tüm dünyaya barış ve huzura vesile olmasını temenni ederim."

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 16:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?