5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

"Kürt sorunu DSP çözer"

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, her önüne gelenin Kürt sorununu çözeceğini ifade ettiğini belirterek, "Ben de diyorum ki bu sorunu her kesimi bir ve eşit gören, can gören, Demokratik Sol çözer. Kürdün sorununu biz çözeceğiz" dedi.

Partisi tarafından Kazım Karabekir Caddesi'nde düzenlenen mitinge katılmak üzere öğle saatlerinde Van'a gelen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Van Ferit Melen Havaalanı'nda partililer tarafından karşılandı. Yaklaşık 150 araçlık konvoy eşliğinde mitingin yapılacağı alanın hemen yanında bulunan bir otele gelen Sezer burada bir süre dinlenirken, partililer miting öncesi düzenledikleri konserde mahalli sanatçıların söylediği Kürtçe şarkılar eşliğinde eğlendi. DSP Van Belediye Başkan Adayı Dilek Çetinkaya da platformda bulunan folklor ekibi ile bir süre Kürtçe söylenen şarkılar eşliğinde halay çekti.

Daha sonra miting alanına gelen DSP Genel Başkanı Sezer, konuşmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Bizden başka Van'a kimse gelmiyor' sözüne atıfta bulunarak, Van'a son 4 yıl içinde 5. kez geldiğini ifade etti. Başbakan Erdoğan'ın Van'da katıldığı mitingde ifade ettiği belirtilen, '5 yıl önce Van neydi, şimdi Van'a bakın' sözüne de atıfta bulunan Sezer, Van Belediyesi'nin hizmetlerini eleştirdi. Van'ın yollarının perişan olduğunu ve 6-7 yıldır iktidarda olan partiye mensup belediyenin hiçbir iş yapmadığını savunan Sezer, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de Vanlı olduğunu hatırlatarak, "Van, eğitim konusunda Türkiye'de 70. sıradadır. Ama bu süreçte bazı kişiler çok zengin oldu. Allah daha çok versin, kimsenin malında mülkünde gözümüz yok ama Allah helalinden versin. Vanlı ve Kürt istismarlığı yapanlar Kürdün sırtı üzerinde zengin olmasın. Helalinde olsun, helalinde" dedi.

Kökeni ne olursa olsun herkesin can kardeşleri kabul ettiklerini dile getiren Sezer, bu bölgede uzun süredir yatırımların unutulduğunu ve sorunlar üzerinde sömürü yapıldığını iddia ederek, "Kürt sömürüsü yapılıyor, Güneydoğu sömürüsü yapılıyor, inanç sömürüsü yapılıyor. Her önüne gelen diyor ki, 'Sorunu biz çözeceğiz.' Ben de diyorum ki her kesimi bir ve eşit gören, can gören Demokratik Sol çözer. Kürdün sorununu biz çözeceğiz. 3.5 yıllık iktidar dönemimizde Özalp'taki o köyü biz yapmadık mı? Bölgedeki yatılı ilköğretim bölge okulları ile pansiyonlu ilköğretim okullarını biz yapmadık mı? Bölgenin sorununu da Kürdün sorununu da biz çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kirli siyasetçilerin kirli siyasi emelleri için başını örten-örtmeyen, Alevi-Sünni, Kürt ve Türk diye parçalara ayırmaya çalıştığını kaydeden Sezer, insanları kökenlerine göre, Türk-Kürt diye ayırmaya çalışanların yüreklerini ikiye böldüğünü belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yüreğimizi ikiye bölmüş olurlar ki biz yüreğimizi ikiye böldürmeyiz. Etle tırnak olmuşuz. Bizi kimse ayıramaz. Tekrar söylüyorum. Kürdün sorununu da Anadolu'nun sorununu da biz çözeceğiz. Her bir canımızı bir ve eşit değerlendirerek yüreğinde insan sevgisi olan Demokratik Sol çözer. DSP çözer. Biz istiyoruz ki kimse bir diğerine öteki demesin. Birbirine 'biz' desinler. Ama yürekten desinler, kalpten desinler. Bunu sağlayacak 72 milleti bir gören, Yunus Emre'nin felsefesini kendine felsefe eden DSP'dir.

Bu duygular bizim ortak duygularımızdır. Bölgenin sesidir. Bizim yüreğimizde herkes birdir, birinci sınıftır. Sözde değil uygulamada da bunu yapacağız. Yüreğimizin bir yarısı Ankara ise diğer yanı Van'dır. Bir yarısı İstanbul ise diğer yanı Diyarbakır'dır. Bir yanı Batı ise diğer yanı Doğu'dur, Karadeniz'dir, Akdeniz'dir, Ege'dir, Anadolu'dur Anadolu."

Televizyon ve gazete aracılığıyla Erdoğan'ın karşısına Baykal'ı alternatifmiş gibi dikenlerin bugün Van'ı görmezden geleceğini kaydederek, "Bunların yarın da görmeyeceklerini sanıyorum. Ama 29 Mart'ta, 'Allah Allah Van'da neler oluyormuş?' diyecekler. Demokratik Sol'un gelişini kimse engelleyemeyecek" şeklinde konuştu.

Belediye başkan adaylarını da tanıtan ve toplanan kalabalıktan adayları için destek isteyen Sezer, mitingden sonra tekrar otele geçerek bir süre dinledikten sonra Van'dan ayrıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 16:34:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?